waldi1973 Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Witam. Czy ma ktoś z kolegów pomysła jak albo gdzie zeskanować plany w dużym formacie? Gdyby dało radę, to zamieścił bym plany pięknej Partenavii (dwusilnik) z napedem elektrycznym, a dla bardziej doświadczonych - plany pełnej makiety AVIA B-534.. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 A w pierwszym lepszym punkcie Xero pytał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobra Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 W Warszawie mogę zeskanować do A0+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Witam. Czy ma ktoś z kolegów pomysła jak albo gdzie zeskanować plany w dużym formacie? Gdyby dało radę, to zamieścił bym plany pięknej Partenavii (dwusilnik) z napedem elektrycznym, a dla bardziej doświadczonych - plany pełnej makiety AVIA B-534.. Pozdrawiam. A z ciekawości - TY opracowałeś plany lub może masz zgodę autora na publikację w sieci :?: :idea: To że komuś - pojedynczej osobie wyślesz to jedno, a publikacja "open" to drugie :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi1973 Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 Kolego buwi777.. Serdecznie dziękuję za instrukcję do MX-16s której zapewne jesteś autorem Oczywiście plany nie są mojego autorstwa, ale zakupiłem je za wcale nie małe pieniądze i też okazały się kopią wykonaną przez modelarzy.. Tylko tych modelarzy, którzy zarabiali na tym pieniądze... Ja - jak uważnie czytałeś - chciałem udostępnić za free każdemu.. Niech ludzie mają i się cieszą.. Przypominam Ci, że są to już kopie. Wobec tego niech będzie po Twojemu: Nie skanujemy planów i ci wszyscy którzy mieliby ochotę na takie skany - mogą Ci podziękować.. Przykro mi - temat zamknięty.. P.S Osobiście wykonałem plany samolotu PZL-106A "Kruk" i wcale mi żal :ass: nie ściśnie jak je zamieszczę ku ogólnej uciesze.. a nastąpi to już niebawem.. Plany są bowiem wykonane "tradycyjną" metodą na kalce i są nietypowego formatu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
baxter12 Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 W avatarze masz wpis "polska" w tej miejscowości nie ma skanera wielkoformatowego? A tak poważnie uzupełnij może swój profil? Baxter Link to comment Share on other sites More sharing options...
buwi777 Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 waldi1973 Dlaczego na każdym DVD z np. filmem, każdej kasecie VHS a także na "starych" płytach winylowych było napisane: "Publiczne odtwarzanie bez zgody autora/wydawnictwa/itp zabronione" ????? Przeczytaj ze zrozumieniem mój poprzedni post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
waldi1973 Posted December 8, 2009 Author Share Posted December 8, 2009 Witajcie koledzy. Baxter12 - racja.. Już uzupełniłem profil.. Co do skanera, to mieszkam w takim za :ass: że gdzie bym nie poszedł, to każdy twierdzi że nie mają możliwości skanowania takich formatów. Ot- Kielecka życzliwość.. :wink: Ale i tak chyba nie będzie potrzeby.. buwi777 nawrócił mnie ze złej drogi. Jeśli komuś będę potrzebne takie plany, to pewnie znajdzie ten wątek i trafi do mnie.. Pozdrawiam serdecznie, Bartek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 Jeśli komuś będę potrzebne takie plany, to pewnie znajdzie ten wątek i trafi do mnie.. Pod warunkiem, że zmienisz temat na mówiący o jaki konkretny model chodzi i powinno wtedy być . :evil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.