Wiesiek Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam Jaki regler wybrac do silnika Mega 22/20/3E+przekladnia 3,5:1. Pakiet:LiPo 3300mAh 3S 25C, smiglo: 14x10. To wszystko do elektroszybowca Kulbutin z Topmodel. Mam regler 60A,czy nie bedzie za slaby? http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3249 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halabala83 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 silnik duzy . ja bym proponował tugnigy 80 A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 ...Mam regler 60A,czy nie bedzie za slaby? Wg mnie będzie OK. Czasy pracy na pewno krótkie więc problemów nie powinno być. Szybciej odda ducha silnik niż 60A regulator. Choć Mega to solidny motorek i sporo zniesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Mam regler 60A,czy nie bedzie za slaby?Zależy jeszcze co to za regulator. Ja ostatnio usmażyłem Pulso 60A obciążając go max 50A. (plus maksymalnie dociązony BEC) A w szybowcu jeszcze do tego słabe chłodzenie i praca na max mocy przez minutę... Swoją drogą zawsze można dobrać łopaty pod regulator (za pomocą amperomierza). Silnik przecież nie musi być dociążony do granic swoich możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 A ja się podłącze z pytankiem - nie będe już zakładał nowego tematu. Czy mogę uszkodzić silnik jeżeli zamontuję regulator 25A do silnika który ma w specyfikacji napisane 20A ???? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Czy mogę uszkodzić silnik jeżeli zamontuję regulator 25A do silnika który ma w specyfikacji napisane 20A ????Silnika nie uszkodzisz Możesz jedynie uszkodzić regulator jeśli silnik pobierze więcej A. W specyfikacji silnika jest podany pobór prądu po to aby dobrać do silnika regulator. Zawsze wybieraj regulator o 5-10A większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Nie no fajnie - wiem, że wartości na regulatorach często są zawyżane więc będe brał większe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Szybciej odda ducha silnik niż 60A regulator. Wolalbym zeby padl regulator i najlepiej jeszcze na ziemi Silnik+przekladnia kosztowala sporo kasy .,dlatego wole zapytac dla pewnosci. Zależy jeszcze co to za regulator. Radek niewiem czy nazwa cos ci mowi? Dymond SMART 60,2-5 LiPo,3A/5V BEC(Korea ). Silnik kupilem razem z regulatorem (Combo). Poczatkowo silnik mial miec smiglo 10x6(bez przekladni),ale teraz z przekladnia i wiekszym smiglem? Stad moje watpliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 W specyfikacji silnika jest podany pobór prądu po to aby dobrać do silnika regulator. Zawsze wybieraj regulator o 5-10A większy. Zgadza sie,ale jak w moim przypadku dokladasz przekladnie i wieksze smiglo i pobor A napewno sie zwiekszy.Pytanie tylko o ile Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.