Ghandi Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Skrzydło ma ok 1.6 metra długości, 27 cm szerokości, profil clakrowaty. Wazy... o zgrozo 420 gram ( nie jest jeszcze całe, brakuje mu spływu czyli + 10-15 gram. Do tego dodajmy pokrycie zwykłą folią - ok 120 gram i wyjdzie pół kilogramowa cegła. Skrzydło to robilem jakis czas temu, w zasadzie jest to jedna z pierwszych robót dlatego jest poprostu PANCERNE. Pytanie proste - zrobić je od nowa? Wyszło chyba jednak za ciezkie, prawda? (duuuzo sosny, jeszcze wiecej ciezkiej sklejki w srodkowej czesci płata zero zażurowania....). Lezy mi toto na szafie i miejsce zabiera.... najchetniej wycialbym z niego zebro albo dwa ze sklejki i zrobil nowe z owocówki, azurowanej, w ostatecznosci z balsy.
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A spdzewałeś się że 1,6 m i 200g??? Przy tej rozpiętości i tak całość będzie ważyć 2,5 -3,2 kg i będzie latać. Na nowym skrzydle zaoszczędzisz 100g . Wiadomo że tu trochę ,tu trochę i uzbiera się na cegłę. Ale jak zrobisz kadłub z wagą w ręku to nie powinien wyjść jakoś szczególnie ciężki model. Zawsze w najgorszym wypadku zrobisz nowe skrzydło. a oklejanie tego skrzydła zostaw na koniec ,jak już będziesz wiedział ile waży cały model i czy warto poświęcać tyle folii.
AndyW Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Mam model o rozp. 1300mm, wraz z silnikiem i całą resztą waży ok. 2kg (taki diabeł) i uwierz mi lata, i to całkiem fajnie. Zapomnij o wadze tego skrzydła i pracuj dalej.
Matis1212 Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Czy mógłbym prosić o plany dromaderka ?? skopmat@interia.pl 8)
sudik Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Również prosze o palny dromaderka: astroanlta21@interia.pl
Sparrow Opublikowano 25 Stycznia 2011 Opublikowano 25 Stycznia 2011 ja również poproszę o plany dromaderka jacek@tempo.pc.pl
m_atrix Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam, Ja również poproszę o plany dromadera.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.