GOGO Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Witam Mam pytanie odnośnie krótkiej anteny do MC-19 ,jaki zasięg ma apratura na tej antenie???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cobra Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 Ja latam ESA i park flajerami tak do pewnie 200 metrów. Mpx Cockpit SX 35MHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOGO Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 sorry cobra ale ja pytałem o konkretny model :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiesiek Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Mam pytanie odnośnie krótkiej anteny do MC-19 ,jaki zasięg ma apratura na tej antenie???? Z tego co podaja producenci ,to krotka antena ma 70% zasiegu w porownaniu z teleskopowa. W MC-19 orginalna graupnerowska antena(krotka 400mm, fotka nizej) moim zdaniem ma wiekszy.Tutaj uzywa jej wielu modelarzy i nie slyszalem o problemach .Jakis czas temu sprawdzalem z kolega zasieg z modelem na wysokosci ok. 1,5m. i wlaczonym silniku, zasieg bezproblemowy:1200m.Dalej nie sprawdzalem.Wcale bym sie nie zdziwil gdyby ktos uzyskal wiecej http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=2884 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.