SiSon Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Witam wszystkich! Ostatnio zakupiłem używaną Cessne od jednego z forumowiczów Szukałem takowej w sieci, lecz żadna nie jest nawet w 90% podobna do mojej - ta najbardziej przypomina moją KLIK Rozpiętość skrzydeł to około 160cm, kadłuba 108. Waga jeszcze nieznana. Jest to mój pierwszy spalinowy samolot, dlatego wszelkie rady i propozycje mile widziane. Tak wygląda samolot w stanie surowym (taki zakupiłem za 200zł) Tutaj widać złamaną wręgę, której drugą część posiadam. Mam ja skleić, czy lepiej zrobić nową (co chyba będzie trudne :> ) Tutaj łoże silnika, pod który silnik pasuje (dziurki na śruby) lecz nie potrafię przykręcić tłumika- trzeba by było jakieś 1-2 cm łoże silnika umieścić niżej. Te niewysokie blaszki na tłumiku przeszkadzają. Bez nich tłumik by wszedł na styk. Os max 46 ax A tutaj obserwatorzy Czekam teraz na zbiornik, kleje i resztę potrzebnych przyborów. Imo. Czy przy takiej temperaturze, -14 stopni, można iść latać elektrykiem? Boje się, że mi serva zamarzną albo pakiet padnie Pozdrawiam. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szukałem takowej w sieci, lecz żadna nie jest nawet w 90% podobna do mojej - ta najbardziej przypomina moją KLIK A czy to nie jest ta: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki950 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Boogie chyba ma racje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Tez mi dlugosc nie pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szczerze odradzam latać w taki mróź ,sam latałem Focusem ,serwa dosłownie zamarzały... a co wręgi ,to najlepiej wymienić ,zadnego problemu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Niestety ale to jest starsza wersja tej Cessny, tzw.40. wersja bez klap opisana np. tutaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19039&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Nie rozumiem czemu niestety, byle ją ulotnić! Model ten ma mi służyć jedynie do nauki pilotażu Mimo iż starałem się w miarę rzetelnie przeszukać zarówno internet jak i forum, nie odnalazłem jej, więc bardzo Panu dziękuje za wskazanie tej Cessny, będzie to dla mnie bardzo pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fischer8 Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Szukałem takowej w sieci, lecz żadna nie jest nawet w 90% podobna do mojej - ta najbardziej przypomina moją KLIK A czy to nie jest ta: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=54 Niestety odnosi się tylko do tego stwierdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.