jakubk Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Po lekturach o wielu serwach i moim skromnym portfelu zmuszony jestem postawić na serwa TP MG 946r http://www.nastik.pl/towerpro-mg946r-p-2906.html , czy to dobry wybór? nie mam pojęcia ale mam nadzieję że te 11-13 kg starczy na mojego Yaka, co myślicie? Na hiteca mnie nie stać więc muszę wybrać coś z TowerPro czy to dobry wybór? A to mój Jaczek Witam, Dokładnie taki model lata u nas na Chobocie. 3D to raczej nie pokręci , ale do akrobacji F3A będzie ok. Serwa TP , no cóż , bez rewelacji. Do spokojnego latania może będą dobre. Sam ocenisz, albo też wymienisz.
adiks7 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Na Chobocie powiadasz, kupiłem go od kolegi, który chyba z tym modelem był tam chyba że są dwa, sam mam kilka kilometrów na chobot, z Mińska. W każdym razie dzięki, serwa z czasem kupię lepsze, narazie sporo kasy na silnik idzie.
Tomek Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 W moim Ultimacie TP wylatały 2 sezony, jednak , aby nie było z nimi problemu najpierw musisz rozkręcić serwo i np. klejem na gorąco ustabilizować płytkę z elektroniką . Inaczej na bank wytelepie ci kabelki z płytki i serwo padnie. Jedynie co dobre , to serwo pada nie zakleszczając się w jakieś pozycji , więc nie będzie efektu nie sterowności ,a jedynie model zrobi się trochę ociężały. No chyba , że padną Ci wszystkie serwa na raz .
adiks7 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Witam, po dłuższej nieobecności, jak do tej pory serwa TP MG946r mają się dobrze i będzie to ich trzeci sezon, jako że w tym sezonie przerzucam graty do Ultimata(rozpiętość ponad 2m, silnik 56cm), brakuje mi dwóch serw, zakupy robię w Chinach ale niestety ich nie ma, czy 996r dadzą radę i gdzie je ewentualnie wrzucić skoro reszta to 946r(lotki óra,dół, czy wysokość?), i czy VR-8L pociągnie dwa dodatkowe serwa? Podpięte są dwa pakiety li-po 2200mah
Radek Oleksy Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 VR-8L spokojnie powinien dać radę , latałem na Ultimate z 7-mioma serwami HS-645MG i silnikiem 60cm .
adiks7 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 A co serwami mg996r? Mogę je zamontować, jeśli tak to gdzie? Od 946r różnią się tylko mocą, czy czymś jeszcze?
adiks7 Opublikowano 13 Marca 2014 Opublikowano 13 Marca 2014 Nieaktualne, znalazłem 946r na dx z darmową wysyłką.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.