student87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam ! Podlaczylem do ladowarki pakiet Lipo 1700 mah 7.4 V 35 C, po ok 15 min odlaczylem go i sprawdzilem miernikiem napiecie. na wtyczkach wynosu one 3.8 V. Czy to normalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 prawdopodobnie padla jedna cela wez miernik i zmierz pojedyncze cele na zlaczu balansera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 na wtyczce od balansera sa 3 przewody, czerwony, czarny i bialy. Jak mam zmierzyc napiecie kazdej celi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 czarny to minus minus i srodkowy to mierzysz pierwsza cele a srodkowy i ostatni to druga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Żaden ze mnie elektryk, ale na chłopski rozum, nie powinno być: czarny (pierwszy, czyli minus) ze środkowym - pomiar pierwszej celi, czarny z ostatnim - pomiar drugiej celi? Czy przypadkiem zwarcie środkowego styku z ostatnim nie spowoduje jakiegoś "bum"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 na pierwszej jest 1.9 v na drugiej 2.8 V Co robic :| ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wszystkie mi znane źródła podają, że spadek napięcia poniżej 3V na celę może spowodować nieodwracalne zmiany i kompletne uszkodzenie pakietu. Mam dziwne wrażenie, że na ratunek już za późno... Sorry, taka trochę kiepska informacja na święta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 pierwsza cela padla a druga prawie tez :? jaka masz ladowarke edit @Arturoo w pierwszym poscie sie mylisz bum zrobisz jak zlaczysz te grube kable tzn czerwony z czarnym a co do drugiego czasem idzie odratowac pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 mam ladowarke riccos najprostsza jaka chyba jest na rynku. Czy zla polaryzacja mogla byc tego przyzczyna ? Wieczorem dojedzie ladowarka komputerowa. Czy jest szansa na odratowanie pakietu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 jak bedziesz mial komputerowa to podlacz do ladowania pierwsza cele na programie nicd jak podbije napiecie do 3,5 v to przejdz na program do lipo oczywiscie ustaw 1 cele , sprobuj naladowac moze sie uda , potem zrob to samo z druga cela jaksie podpiac juz ,wiesz przez zlacze balansera Jest mala szansa ze odzyskasz pakiet choc przypuszczalnie moze byc juz miekszy znaczy sie slabszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 @Arturoo w pierwszym poscie sie mylisz bum zrobisz jak zlaczysz te grube kable tzn czerwony z czarnym a co do drugiego czasem idzie odratowac pakiet No to OK, dlatego napisałem, że żaden ze mnie elektryk. Właśnie znalazłem parę opisów, gdzie udało się odratować takie lipole. Żeby nie było za prosto, podpowiem tylko :google: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 to po co sie udzielasz w temacie o ktorym nie masz zielonego pojecia??? tak dla rozrywki czy w poszukiwaniu krawata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Hehe. Ja napiszę mniej emocjonalnie. Generalnie zwierając każdą dowolną parę kabelków złącza serwisowego zrobisz bum. Ale my ich nie zwieramy, tylko wpinamy między nie miernik. Arturrro, jeżeli lubisz odejmować, to możesz mierzyć tak, jak ty radzisz i też będzie OK, tylko po co? Żeby nieco rozjaśnić, wstawiam po raz kolejny obrazek, który kiedyś namalowałem w przypływie weny twórczej. Może coś rozjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrro Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ładziak, respect Wiedziałem, że jeszcze się tu wiele nauczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Wieczorem reanimacja pakietu, 3 mac kciuki :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 3mam kciuki i powodzeniu w ozywianiu pakietu a nuz sie uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 no i udalo sie najpierw kazda z cel naladowalem programem nimh pradem 0.8 do 3.7 V potem przelaczylem na Lipo i pradem 0.8 A do pelna teraz na kazdej celi jest 4,20 V :rotfl: janosik Wielkie dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.