d.z.i.q Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 mam zamiar zastosować pakiet li-po w tej aparaturze i mam kilka pytań: czy można? opłaca się? jaki pakiet polecacie? jak to się sprawuje w urzytkowaniu? najchętniej prosiłbym o opinie osób które mają takiego mixa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtk Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 tak, można, ja sam korzystam z pakietu rhino 2620mah z hobbycity dedykowany do aparatur, trzeba tylko wtyczke przelutowac. bardzo długo trzyma, mozna bardzo dlugo latac, miesci sie spokojnie do aparatury, trzeba tylko wyciagac przy ladowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Używałem w starszym bracie Optica czyli Eclipse - nie było najmniejszych problemów. Teraz ten zestaw jest używany przez kogoś innego i nadal wszystko jest wporzo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
d.z.i.q Posted December 26, 2009 Author Share Posted December 26, 2009 mtk , jak rozumiem używałeś takiego pakietu dzięki za informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-712 Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Witam!! Nie chciałem tworzyć nowego tematu więc tu zapytam. Czy można w podobny sposób przerobić aparaturę Spektrum dx6i na zasilanie li-polem? Z góry dziękuję Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarc Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Witam!! Nie chciałem tworzyć nowego tematu więc tu zapytam. Czy można w podobny sposób przerobić aparaturę Spektrum dx6i na zasilanie li-polem? Z góry dziękuję Michał Tak, możesz zakupić np. taki pakiet http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955&Product_Name=ZIPPY_Flightmax_2500mAh_Transmitter_Pack_(Futaba/JR) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Tak, możesz zakupić np. taki pakiet http://hobbycity.com/hobb...ack_(Futaba/JR)I gdzie go wsadzi? Do kieszeni?Czy ty widziałeś DX6i? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarc Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Tak, możesz zakupić np. taki pakiet http://hobbycity.com/hobb...ack_(Futaba/JR)I gdzie go wsadzi? Do kieszeni?Czy ty widziałeś DX6i? Obrazek Z komentarzy wynika, że ludzie korzystają z tego pakietu na DX6 :lol2: :lol2: Got my new DX6 battery just now, charge it .... 12.6V after 30 mins or so (turned it on while fixing my plane) dropped only to 12.5V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Z komentarzy wynika, że podobno świetnie znasz te aparatury, system Spektrum jest do bani, a u was na lotnisku... :evil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarc Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Z komentarzy wynika, że podobno świetnie znasz te aparatury, system Spektrum jest do bani, a u was na lotnisku... :evil: Można jaśniej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ładziak Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 DX6 to nie DX6i Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarc Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 DX6 to nie DX6i I nie można było tak od razu??? mój błąd, Przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mtk Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 d.z.i.q, fajnie, ze opis jest niezgodny z tytułem pakiet rhino 2620 <--- tego uzywalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur z kołobrzegu Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 na czym polega taka przeróbka , jakieś przejścia m, stabilizatory etc ? czy po prostu podłączyć lipola w miejscu pakietu i po wszystkim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
false Posted December 11, 2010 Share Posted December 11, 2010 Żadnych przeróbek nie trzeba. Podłączasz lipola i wszystko powinno być ok. Też używam Rhino 2620 i mój Optic bez problemu działa tak już jakieś 1,5 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.