wariatps Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam, nazywam się Piotrek, jestem z Lubania, dolnośląskie. Moja przygoda z modelarstwem nie zaczęła się dzisiaj, ale to mój pierwszy model RC. Mianowicie ASW-28.W szkole podstawowej, w szóstej klasie o ile dobrze pamiętam, kolega namówił mnie, żebym poszedł z nim na modelarnie do Młodzieżowego Domu Kultury i… dalej wiadomo co było… do końca podstawówki spędzałem tam wolne chwile. Na początek budowa paru Jaskółek (z plastikowym kadłubem, drewnianym), większe szybowce, model na uwięzi, balony, próby budowy łodzi i parę wynalazków… Później inne zainteresowania mnie pochłonęły… Teraz od nowa się zaraziłem, przez przypadek można powiedzieć, przejeżdżając przez Frydlant w Czechach. Zobaczyłem grupę modelarzy, mają tam swoje lotnisko. No i trzeba było się zatrzymać , pogapić i wydatek gotowy. :shock: Niestety zupełnie nie znam się na elektronice, całej aparaturze, więc wybór padł na gotowy zestaw z firmy Pelikan ASW-28. Wcześniej nabyłem symulator, który bardzo mi pomógł. Loty motoszybowcem przebiegały znakomicie, ale do czasu. Właśnie- problemy techniczne związane z aparaturą, tutaj jestem w kropce. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witamy na Forum! Na pewno pomożemy we wszystkich problemach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.