PawełG Opublikowano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 Witam Zaczęło się wszystko od tego ,iż zachciało mi sie rozkręcać starą MP4 (każdy kto był dzieciakiem lubił chyba cos rozkręcić :devil: ). W tejże MP4 znajdowała się maleńka cela li-ion 200 mAh 3.7v. Mam do tej celki ładowarkę która na wyjściu ma 5.0v i 400mAh. Problem tkwi w tym ,że nie wiem czy tą ładowarką mogę ładować pakiet 4.8v 1100mAh (bez uszczerbku na jego zdrowiu). Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Wydaje mi się że ty masz zasilacz a nie ładowarkę. Układ ładowania znajduje się w odtwarzaczu. zasilaczem 5V nie naładujesz do pełna pakietu 4.8V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełG Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Nawet gdyby byla to ładowarka (a na 99,9% nie jest) to pakiet 4.8 masz z pewnoscia nimh/nicd a nie li-xx. Nawet nie rob prob bo zniszczysz pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.