PawełG Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 Witam Zaczęło się wszystko od tego ,iż zachciało mi sie rozkręcać starą MP4 (każdy kto był dzieciakiem lubił chyba cos rozkręcić :devil: ). W tejże MP4 znajdowała się maleńka cela li-ion 200 mAh 3.7v. Mam do tej celki ładowarkę która na wyjściu ma 5.0v i 400mAh. Problem tkwi w tym ,że nie wiem czy tą ładowarką mogę ładować pakiet 4.8v 1100mAh (bez uszczerbku na jego zdrowiu). Z góry dziękuje za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko_k Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Wydaje mi się że ty masz zasilacz a nie ładowarkę. Układ ładowania znajduje się w odtwarzaczu. zasilaczem 5V nie naładujesz do pełna pakietu 4.8V Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawełG Posted December 28, 2009 Author Share Posted December 28, 2009 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diem Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Nawet gdyby byla to ładowarka (a na 99,9% nie jest) to pakiet 4.8 masz z pewnoscia nimh/nicd a nie li-xx. Nawet nie rob prob bo zniszczysz pakiet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.