Grzechu Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 cześć Szukam tutoriali i innych takich odnośnie animacji flash... muszę na zaliczenie mieć stronkę www + film/animację w Corel Rave/flash. Mam Adobe flash CS3, swishmaxa też. Nic z tego nie kumam. Animacja ~minuta, i to raczej nie piłka skacząca góra-dół. Pomoże ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Witam Ja bawiłem kilku programach, 3dgif był nawet ok i mioja ulubiona pivot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Ja bawiłem kilku programach, 3dgif był nawet ok i mioja ulubiona pivot A bardziej po polsku by się nie dało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Przepraszam, mój błąd Może napisze inaczej: Bawiłem się w kilkoma programami do tworzenia animacjami. Pivota używałem to robienia gifów z postacią ludzką. 3dgif używałem do robienia np napisów które się zmieniają , przesuwają i zmieniają się. takie jak na górze rc skorpion. w tym programie trzeba się pobawić ok godziny żeby wiedzieć co i jak się robi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 flash jest banalny problem zaczynia się jak chcesz oprogramować animacje w ActionScript Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechu Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 flash jest banalny problem zaczynia się jak chcesz oprogramować animacje w ActionScript to to słyszałem, ale siedziałem 2-3h w Adobe i nic nie wydumałem poza najprostszymi przemieszczajacymi się obiektami... tutków też za bardzo nie mogę znaleść odnośnie zastosowania w filmach, wszędzie tylko projektowanie stron www Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 bo flash nie służy do robienia filmów tylko animacji czy gier i to 99% dostępnych przez www. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzechu Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 złe słownictwo, o animację mi chodzi, ale nie w postaci migającego neonu, tylko powiedzmy ludzika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam B Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Patrzyłeś PIVOT ?? niewiele waży możesz go ściągnąć bez problemu http://monocyklista.pl/uni_forum/download/file.php?avatar=1949.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.