Kwasiu Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Super, zawsze mi się ten samolot podobał, gdzieś czytałem, ze ludzie nawet go na RC przerabiali . Co do oryginału to w pierwszym modelu MC-10 śmigła były napędzane silnikami piły łańcuchowej o mocy 9KM. Jego rozpieścić to 4,9m, taki większy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 Witam Parę fotek z wczoraj Henio tak długo szlifował MDF na kabinę, aż się cieniutka warstwa zeszkliła ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 kiedyś coś podobnego w telewizji widziałem, tylko że miał 1 silnik i startował z dachu samochodu :mrgreen: Szczere uznania dla pana Henia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam Model przybrał już trochę kolorków, jeszcze tylko napisy i montaż wyposażenia Zbliżenie na kabinę z pilotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 A pilot to z którego lotniska Żywcem wzięty? :mrgreen: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Po krecie będzie martwiec;) ...odpukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Po krecie będzie martwiec;).... Noooooo... żeby mi to było przedostatni raz :evil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Model zapowiada się śliczności. Jego rozpieścić to 4,9m, taki większy model Rozpieścić, tak ? Hmm... Już tu kiedyś wspominałem historię, jak to raz przyjechał na lotnisko człowiek z szybowcem własnej konstrukcji. Modelarz, zwykle robił szybowce RC, więc kiedyś zrobił trochę większy i nie RC jędrek, czy Ty czasem się nie przymierzasz do 1:1... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam Ja nie buduję tego modelu. Zdaję tylko relację. Model buduje Henio vel "Bob budowniczy" . A co do budowy dużego, to pewnie by się dało radę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 nie ma to jak autokorekta XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Rada dla pilota: PIŁEŚ NIE LEĆ :!: Ale jak pusty to też niedobrze :twisted: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Witam Parę fotek modelu gotowego i z częściowo zamontowanym wyposażeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Rada dla pilota: PIŁEŚ NIE LEĆ :!: nie lecisz pij Świetną prezencje ma ten model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak sobie myślę, czy słoje balsy "gniazd" serw nie powinny być w drugą stronę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Tak Kwasiu w/g bardzo dobrze myślisz mam te same obawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Spoko pany jak Heniu robił to znaczy ze wytrzyma nawet wbrew inżynierom :wink: zazdroszczę Mu wykończeniówki .. mnie braknie jakoś energii jak już model jako tako lotny to -w górę go ! ogień i poszedł... i często tak już zostaje .. chyba zapisze się na praktyki do Słupska :wink: obiecuje nawet myć podłogi :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 ......... chyba zapisze się na praktyki do Słupska :wink: obiecuje nawet myć podłogi :mrgreen: Noooo mopy czekają, a i jakaś szmata się znajdzie . A po robocie cuś dla ciała i dla ducha :faja: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Szczepan i Kwasiu to jest podklejone sklejką.Krzysiu u nas obowiązuje ślubowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Bardziej mi chodziło o "przewrócenie" tych słupków niż o wyrwanie się serw. Zapewne wytrzyma ale dużo mocniejsze było by gdyby słoje szły pionowo . A model faktycznie pięknie wykończony :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Mogło by być lepiej ale jest totylko model sylwetkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.