Skocz do zawartości

Cri cri

jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super, zawsze mi się ten samolot podobał, gdzieś czytałem, ze ludzie nawet go na RC przerabiali :P. Co do oryginału to w pierwszym modelu MC-10 śmigła były napędzane silnikami piły łańcuchowej o mocy 9KM. Jego rozpieścić to 4,9m, taki większy model :D

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Model zapowiada się śliczności.

Jego rozpieścić to 4,9m, taki większy model

Rozpieścić, tak ? Hmm...

Już tu kiedyś wspominałem historię, jak to raz przyjechał na lotnisko człowiek z szybowcem własnej konstrukcji. Modelarz, zwykle robił szybowce RC, więc kiedyś zrobił trochę większy i nie RC :)

jędrek, czy Ty czasem się nie przymierzasz do 1:1... ? :D

Opublikowano

Witam

Ja nie buduję tego modelu. Zdaję tylko relację. Model buduje Henio vel "Bob budowniczy" :D . A co do budowy dużego, to pewnie by się dało radę :D .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spoko pany jak Heniu robił to znaczy ze wytrzyma nawet wbrew inżynierom :wink:

zazdroszczę Mu wykończeniówki ..

mnie braknie jakoś energii jak już model jako tako lotny to -w górę go ! ogień i poszedł...

i często tak już zostaje ..

chyba zapisze się na praktyki do Słupska :wink: obiecuje nawet myć podłogi :mrgreen:

Opublikowano

.........

chyba zapisze się na praktyki do Słupska :wink: obiecuje nawet myć podłogi :mrgreen:

Noooo mopy czekają, a i jakaś szmata się znajdzie :P . A po robocie cuś dla ciała i dla ducha :faja: .
Opublikowano

Bardziej mi chodziło o "przewrócenie" tych słupków niż o wyrwanie się serw. Zapewne wytrzyma ale dużo mocniejsze było by gdyby słoje szły pionowo :). A model faktycznie pięknie wykończony :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.