Pablo621 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam wszystkich miłośników modelarstwa. Jestem z Kalisza, aktualnie szykuje się do matury Właściwie od dzieciństwa zajmuje się elektroniką i modelarstwem. Złożyłem nawet telewizor i działał, ale wylądował na śmietniku (przeprowadzka...) Jak do tej pory kleiłem papierowe modele samolotów, helikopterów oraz czołgów... niestety po kilku latach klej się rozsychają i niewiele z tego zostaje, oprócz doświadczenia i oczywiście ogromnej przyjemności XD Zawsze bardzo podobały mi się modele RC więc postanowiłem coś z tym zrobić. Pierwszym pomysłem był poduszkowiec. Większość elementów wykonałem sam (włącznie z radiem, sporo mi to zajęło i trochę waży, ale działa XD) natomiast silniki i pakiety napędowe zamówiłem w sklepie modelarnia pl. Na wstępie chciałbym wszystkich przestrzec przed kupowaniem w tym sklepie, ponieważ bardzo się zawiodłem. Pakiety dostarczono mi w otwartych opakowaniach. Nie dało się ich naładować (mimo ładowania porządną ładowarką po 3h robiły się gorące a napięcie nie wzrastało) więc wysłałem je z powrotem z reklamacją. Do dziś nie mam ani pakietów ani kasy ) Nie zniechęcam się jednak i zamierzam dalej tworzyć. Mam nadzieję ze znajdę tu odpowiedzi na pytania, które powstają przy tym zajęciu i będę się dobrze bawił. Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęśliwego nowego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witamy serdecznie na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.