Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Jako że bezpieczeństwa nie za dużo postanowiłem zabezpieczyć pakiety. Wiem że można kupić takie torby, ale można i zrobić . Wiecie może z czego to jest zrobione lub może być zrobione? czy może być do tego użyty koc gaśniczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam,z tego co slyszlalem to moze byc uzyty koc gasniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 czy może być do tego użyty koc gaśniczy? Jeśli nie nie mylę to jet to koc azbestowy, a azbest jest rako twórczy. Można też przechowywać/ładować w glinianych donicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Tak, tak, rakotwórczy. Jadasz koce, Adam ? Bo ja na przykład gustuję w innych daniach. Pomijając fakt, że dziś koce gaśnicze robią raczej z włókna szklanego, też niezbyt smacznego... Podejrzewam, że torby na LiPo też są z gęstej tkaniny szklanej, może dodatkowo czymś powlekanej - chodzi przecież o odcięcie dopływu powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 czy może być do tego użyty koc gaśniczy? Można też przechowywać/ładować w glinianych donicach ale w przypadku zapłonu lipola z jakiegoś powodu dym sie wydostanie z donicy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Dym wydostanie się i z torby ze sklepu, bo tam tylko na rzep jest. Na celu ma zapobiegnięcie wydostania się ognia, a nie dymu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 aha. w takim razie chyba zastosuje donice... gdzieś mam w domu. Dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wszystko rozbiega się nie o dym wydobywający się podczas palącego się litu a o płomień i sposób w jaki się pali. Bardzo trudno jest go ugasić (najprościej odciąć dopływ tlenu). Chyba na chemii każdy widział co się dzieje kiedy kawałek litu wrzuci się do wody A co się stanie kiedy taki płonący kawałek poleje się wodą w celu "ugaszenia" :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a dało by się coś zrobić aby było szczelne no i aby bylo trwałe na duża temperature? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 a dało by się coś zrobić aby było szczelneA co? Bombę konstruujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Nie, poprostu aby nie było pomieszczenie otwarte(brak dostępu tlenu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 MiQ27Nie, nie gustuje w kocach, też lubię inne potrawy, a są ich wiele aby bylo trwałe na duża temperature jaką 120*C :?: :?: Chłopaki z forum rcauto jak przerabiali turggy 1:8 na elektryczne i wstawiali Li-PO 4S I źle ustawili przełożenie to temp. pakietu dochodziła aż do ok. 50*C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 ja wyłożyłem walizkę taką malutką aluminową kocem gaśniczym z włókna szklanego i jakby się zapalił lipol to zgaśnie bo odetnie dopływ tlenu a zrobiłem przegródki z metalu rowniez oblozonych kocem aby pakiet obok sie nie zapalil... wrzuce fotki niedlugo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.