marek rokowski Opublikowano 17 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 siedzę sobie w porcie, przede mną dziesiątki masztów i żagli... czekam na autobus -a więc do roboty! nie zdarzyłem wrzucić na grupę zdjęć z oblotu ostatecznej wersji RWD więc korzystając z faktu że mam jeszce 6 godzin w temp 37 C (!) informacyjnie: zaraz po powrocie do PL kończę kompletowanie pierwszych 9ciu zestawów (tylke mam przygotowane w 90%) więc jeśli ktoś ma ochotę skleić sobie cuś takiego to zapraszam koszt podstawowej wersji (mlowanie jak na zdjęciu): 250 PLN dodatkowy pakiet "przeszklenie kabiny": 25 PLN ok, fotki: ponieważ Sylwek(kolega mistrz foto) przyłożył się do tematu i zrobił sporo fotek- to reszta zdjęć jest tutaj: http://picasaweb.google.pl/1marekR/RWD5BasicPrototyp?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Pięknie Ci to panie wyszlo ,ostatnia fotka najlepsza, kabelek od serwa w kabinie tak magicznie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Kolegów, Marku, ja juz "stoje spokojnie w kolejce"! pozdrowienia dla wszystkich, rozleniwionych nieco upałami (widać to na forum) Modelarzy! Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Świetnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubi Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Powinni tego zabronić ! ;-) Marku, czapki z głów! cacuszko :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Piękny model, aż się od ucha do ucha uśmiecha. Marek, czy w tego typu modelach, przesadzony wykłon może spowodować wychylenie modelu na prawy bok (jakby leciał na żyletkę) i uderzenie z takiej pozycji w grunt. Oblatywałem Fw 190 z MS Composit i niestety miał takie objawy, a ja szukam przyczyn. Pisałem o tym w "Od czego zacząć", ale od 19 lipca cisza jak w rodzinnym grobowcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 dzięki Panowie za recencje Robas69, nie, nie powinno tak sie dziać chyba że dałeś z 30% wykłonu to w ogóle dziwne zjawisko o którym piszesz - bo od silnika czasem model ma tendencję do wywracania się -ale na lewe skrzydło (przeciwny kierunek w stosunku do obrotów smigła) powodzenia w oblotach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Wykłon był robiony "na oko" ale w granicach 2-3 %. Ale jeżeli to nie za jego sprawą to już nie mam pomysły co to może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 hmm... nie wiem na ile jesteś wlatany w modele więc nie będę pisał jakichś andronów... to Twoje pocztaki czy masz już doświadczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Wcześniej latałem parę miesięcy ZUNI z Arthobby (szybowiec 1 - metrowy), ale on prawie stał w powietrzu. Od późnej wiosny latam Easy Starem - w tej chwili już paręnaście godzin w powietrzu. Ostatnio UNIWESRSAL też z Arthobby - 3 godziny (w wersji moto). Wolę wyrób Multiplex'a bo coś się w powietrzu dzieje ;D nawet na pleckach można polatać. Dlatego próbowałem FW 190 żeby adrenaliny było więcej. A tu takie obroty w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 chyba zwariowałem-ale co tam... miał być prosty zestaw (i jest taki w montażu) ale jak wyłożyłem części na stół żeby zrobić zdjecia - to stwierdzam że patrząc na zawartość i ilość elementów -oszalałem! model można wykonać w 3 wersjach: -basic - prosty do sklejenia dla poczatkujacego- bez lotek -advanced - plaskie skrzydło, mocowanie na gumie, ale już z lotkami -mini makieta - przeszklona kabina, osłony kół, etc seria zestawów limitowana: 9szt i wątpię żebym szybko dał się namówić na następne cena zestawu: 295 PLN u mnie mnie - lub w abc.rc.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Z czego jest zrobiony ten rdzeń skrzydeł z elaporu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 rdzenie są styrodurowe po oklejeniu warstwą poszycia z epp - chyba nie do zabicia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thom Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Potwierdzam - nie do zabicia ; ) Szczególnie te w wersji z mocowaniem na gumkę. Jeśli chcesz Michał zobaczyć go z bliska to możemy się kiedyś spotkać w Warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 A wycinałeś to ploterem czy drutem oporowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolo Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ej a co myślicie o czymś takim żeby zamiast stroduru zastosować steropian chodzi o to że mam duże bale tego materiału a myślałem tak że steropian jest dość kruchy ale wytrzymały na udeżenia więc gdyby go tak okleić 3mm epp to powinno być ok co o tym myślicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Tolo nie pisz posta pod postem tylko użyj opcji EDYTUJ. I popraw podpis na taki regulaminowy bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 czy ze steropianu buduje się sterowce? tesz mam trochę i bym se takiego lajsnął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.