student87 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam ! Chce zamontowac kamere (wazy 100g) w modelu trenerka z depronu (500g) ok 1 m rozpietosci z boku kadluba. Czy takie mocowanie nie spowoduje "znoszenia" modelu na jedna strone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Raczej nie powinno.Moim zdaniem,odchylenie od osi będzie zbyt małe,żeby znosić model.Ja w TOTO-0,miałem przyczepiony telefon o masie ok 95 gramów,na boku kadłuba i nic się nie działo.Telefon raz był po stronie pakietu (który też był przyczepiony,do ścianki kadłuba),później był na przeciwnej ściance i nie zauważyłem jakichś większych zmian podczas lotu,z telefonem zarówno w pierwszej,jak i drugiej pozycji.Najlepiej żeby kamerka był umieszczona w okolicach środka ciężkości,wtedy nie będziesz musiał specjalnie przesuwać bebechów,w celu wyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.