Gość RomanB Opublikowano 31 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2009 http://www.adrel.com.pl/Altimetr.htm To proponuja w moim mieście. Ma sens zwłaszcza dla fundamentalistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Romek, Jesteś zakałą Krakowa. Ostatnia sekunda roku, a ty proponujesz innym wydawanie pieniędzy. :mrgreen: Gdzie twój etos centusia??? :wink: BTW - Urządzenie wygląda super, zawsze byłem ciekawy na jakiej wysokości latam, a cena przystępna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanB Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Romek, Jesteś zakałą Krakowa. Ostatnia sekunda roku, a ty proponujesz innym wydawanie pieniędzy. :mrgreen: Gdzie twój etos centusia??? :wink: BTW - Urządzenie wygląda super, zawsze byłem ciekawy na jakiej wysokości latam, a cena przystępna. Wy tam w tym zaborze tracicie czas na igruszki. Tu się trzepie kasiore na okrągło ! Nawet jak to nie mój geszeft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Testował ktoś to urządzenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanB Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Tak i to ostro w modelach rakiet i rakietoplanów. O szczegóły pytaj producenta. Gwarantuję nazwiskiem, że poda fakty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Hmmm... 140zł... ciekawe..ciekawe :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Alternatywa dla HowHigh z HC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 problem w tym, że owy altimetr posiada niezbyt dużą pamięć i pochodzi prawdopodobnie nie więcej niż 400 sekund(wynika z danych jakie podaje producent). Dla rakieciarzy ma zbawienną wagę i rozmiary(konkurencja S1 i S5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeszekSz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Altimetr ma pamięć dla 4000 pomiarów. Zależnie od ustawionej częstotliwości pomiarów, mierzy wysokość lotu nawet do 5 godzin. Dla 1 pomiaru/sek, czas pomiarów wynosi ponad 1 godzinę. Pozdrawienia z Krakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Altimetr ma pamięć dla 4000 pomiarów. Dla zwyklego zainteresowanego ( zwlaszcza mlodego czlowieka ) taki opis jest mylacy Altimetr rejestruje i pamieta tylko jeden lot. Mozne regulowac natomiast dokladnosc pomiaru poprzez zageszczenie odstepow pomiedzy poszczegolnymi odczytami wysokosci od 1pomiaru co 5s do 50 pomiarow na sek. W przypadku szybkich modeli ( zwlaszcza rakiet ) pomiar 50/s jest uzasadniony. Co kazdy lot nalezy zczytac do kompa odczyty. - szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 No i to mi wszystko wyjaśniło, dzieki rapier. Myślałem o zastosowaniu do DLG ale w takim razie odpada (nie bede brał kompa na lonisko ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 nie bede brał kompa na loniskojest wersja co pokazuje wysokosc odpowiednio mrugajac dioda LED Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RomanB Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 No i to mi wszystko wyjaśniło, dzieki rapier. Myślałem o zastosowaniu do DLG ale w takim razie odpada (nie bede brał kompa na lonisko ) No tak ale to własnie do tego słuzy by przy regulowaniu modelu ,doborze np śmigła w elektryku czy ustawianiu wychyleń np.klap sprawdzić na bierzaco optymalne ustawienia czyli zczytać na "polu walki" co sie dzieje. Czytanie w domu jest obarczone błedem "sklerozy" co do warunków jakie panowały w "tym" najlepszym locie lub ustawieniu dla danych warunków. Kto ma dziurę w d... ma ze sobą laptop lub PDA. Tak to juz jest . Pewnie ,ze są to jakieś ograniczenia ale odczyt co powiedzmy 1sek. dla szybowca jest ok jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbacz Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 jest oprogramowanie do PDA na win 6,1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.