Jump to content

Altimeter

Guest RomanB

Recommended Posts

Romek,

Jesteś zakałą Krakowa. Ostatnia sekunda roku, a ty proponujesz innym wydawanie pieniędzy. :mrgreen: Gdzie twój etos centusia??? :wink:

BTW - Urządzenie wygląda super, zawsze byłem ciekawy na jakiej wysokości latam, a cena przystępna.

Guest RomanB

Romek,

Jesteś zakałą Krakowa. Ostatnia sekunda roku, a ty proponujesz innym wydawanie pieniędzy. :mrgreen: Gdzie twój etos centusia??? :wink:

BTW - Urządzenie wygląda super, zawsze byłem ciekawy na jakiej wysokości latam, a cena przystępna.

Wy tam w tym zaborze tracicie czas na igruszki. Tu się trzepie kasiore na okrągło !

Nawet jak to nie mój geszeft.

Guest RomanB

Tak i to ostro w modelach rakiet i rakietoplanów. O szczegóły pytaj producenta. Gwarantuję nazwiskiem, że poda fakty

problem w tym, że owy altimetr posiada niezbyt dużą pamięć i pochodzi prawdopodobnie nie więcej niż 400 sekund(wynika z danych jakie podaje producent). Dla rakieciarzy ma zbawienną wagę i rozmiary(konkurencja S1 i S5).

Altimetr ma pamięć dla 4000 pomiarów.

Dla zwyklego zainteresowanego ( zwlaszcza mlodego czlowieka ) taki opis jest mylacy

Altimetr rejestruje i pamieta tylko jeden lot. Mozne regulowac natomiast dokladnosc pomiaru poprzez zageszczenie odstepow pomiedzy poszczegolnymi odczytami wysokosci od 1pomiaru co 5s do 50 pomiarow na sek.

W przypadku szybkich modeli ( zwlaszcza rakiet ) pomiar 50/s jest uzasadniony.

Co kazdy lot nalezy zczytac do kompa odczyty. - szkoda :(

Guest RomanB

No i to mi wszystko wyjaśniło, dzieki rapier. Myślałem o zastosowaniu do DLG ale w takim razie odpada (nie bede brał kompa na lonisko ;) )

No tak ale to własnie do tego słuzy by przy regulowaniu modelu ,doborze np śmigła w elektryku czy ustawianiu wychyleń np.klap sprawdzić na bierzaco optymalne ustawienia czyli zczytać na "polu walki" co sie dzieje. Czytanie w domu jest obarczone błedem "sklerozy" co do warunków jakie panowały w "tym" najlepszym locie lub ustawieniu dla danych warunków. Kto ma dziurę w d... ma ze sobą laptop lub PDA. Tak to juz jest .

Pewnie ,ze są to jakieś ograniczenia ale odczyt co powiedzmy 1sek. dla szybowca jest ok jak dla mnie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.