Jacqubes Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Witam. Wylicytowałem kadłub do szybowca na naszym serwisie aukcyjnym, płacąc naprawdę nie dużo. O to jak się prezentuje: 640x480 Długość kadłuba: ok. 130cm Cięciwa skrzydła: 20cm Kadłub ma już wmontowane szuflady 12x2mm. Mi to wygląda na Jantara. Mam racje ? Nie mam pojęcia co dalej. Jedynie wiem tyle, ze musze przeszlifować niedokładności, zrobić owiewke, a wcześniej kopyto; wyszpachlować to co trzeba i polakierować. Czy skrzydła do niego mogłyby byc konstrukcyjne, czy tutaj już niemal obowiązkiem będzie styro+ balsa/fornir ? O wymiarach pojęcia. Oczywiście modelem latać jak narazie nie dam rady, bo nie mam takowych umiejętności. Ale budowa jego troche zajmie, więc zdąze cos potrenować Edit: Jak poprawisz rozdzielczość to możesz je wstawić , jako zdjęcia a nie linki ,a ja usunę ten tekst. Edit: Poprawka rozdzielczości zdjęć z 800x600 na 640x480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ja bym chciał tylko wiedziec, pod jaki profil są te skrzydełka . Zdradzisz, ile kosztował kadłubik :> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Tez licytowałem ten kadłubik i mi go zabrałes sprzed nosa . Mi tez sie wydaje ze jest to jantar i chyba nawet kadłub pochodzi od jantara 2,4m z modelpartner. Skrzydła sobie zrub styro+laminat+balsa 1mm. Cena z tego co pamietam to niecałe 50zl z kosztami przesyłki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Dokładnie 45,50 zapłaciłem z pocztą Dziób jest identycznie pomalowany Tutaj foto: czy ktos będzie w stanie odszyfrować jaki to profil ?? Nie jest to na pewno S 3021 (tak jak na Modelpartner), bardziej pasuje do tego z modelmaking (ale co oni tam maja to nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 a mi to wyglada na hn1033 . przerysuj na kalce ten profil, przeskanuj na komputer i sprawdz czy profil hn1033 na 20cm cieciwa wyglada tak samo:P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 A ja wam mówie że to Junior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 :shock: To już mi bardziej na Epplera 197-207 wygląda... :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Wstaw zdjęcie zrobione dokładnie z boku. Będzie łatwiej rozpoznać co to za szybowiec. Profil na zdjęciach wygląda na dwuwypukły lub co najmniej płaskowypukły, opisz szczegółowiej i podaj w przybliżeniu grubość procentową. Kadłub będzie miał ze sterem ok. 140 cm, aięc jest to prawdopodobnie makieta 1:5 , typowa długość kadłuba szybowca to 7 do 8 m. Cięciwa 20 cm x 5 to ok. 1m w rzeczywistości. Być może to rzeczywiście Junior. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Z boku Zeskanowany profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon-k Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 moje dwa juniory wyglądają tak koledzy jaki profil polecacie do tego modelu skala 1:5 plat styro kryte topolą i gdzie znaleźć szczegółowe plany juniora (darmowe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRZYsiu51 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 WITAM MOJ JUNIOR LATA NA HQ 2,5 A POPRZEDNI LATAł NA E-214 POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Posiada ktoś plany tego szybowca ? Dokumentacje, etc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jacqubes, jak chcesz linka do dokumentacji to napisz mi na gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 To nie możesz tutaj zamieścić ? Innym też się może przydać w przyszłości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielonnn Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Profil ?Hmmm moim zdaniem wygląda mi to na SD7037, sprawdź, bo moge się mylić . :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Coś tutaj pokreśliłem, tak na szybkiego: Czy wymiary będą ok ? Mam pewien problem. Nie jestem pewny jak ma wyglądać ster wysokości oraz kierunku. Czy stery w SW, są napewno połączone w całość, aby stanowić ster wysokości ? W jaki sposób ? Czy Ster kierunku wychodzi poza obrys statecznika poziomego ? To znaczy, ster wysokości nie będzie miał po środku wcięcia w kształcie V, tylko będzie prosty, zaś ster kierunku, jak wyzej napisałem jest zamocowany dalej ? Ale zamieszałem. Jak ktoś nie zrozumiał, a może pomóc to napisać, abym wytłumaczył to jeszcze raz Tutaj dokumentacja: http://www.piotrp.de/SZYBOWCE/pszd51.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha93 Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam ja myślę by to połączyć w dość prosty sposób -> nie jest to idealnie narysowane ale myślę że wiesz o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 1 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 No tak, a co ze sterem kierunku ? Gdzie on ma być zamocowany ? Poza tym usterzeniem T ? Bo jesli to ma wygądać tak, to inaczej chyba w sumie nie da rady.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jak to ma być T to nie widzę żadnych problemów. Ster robisz jako całośc a kierunek na górze ścięty pod skosem by wysokość mogła chodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 2 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Ja właśnie widzę takie rozwiązanie, ale dokumentacje mają to jakoś inaczej zapisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.