Cimek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Witam. Temat o funtanie mini jest ,nie będę tam dopisywał własnej relacji z budowy, a więc założyłem swój. na początek plany , wydrukowane, jutro wycinanie ,sklejanie. Polistyren który dostałem do testów od Lady_g wielkie dzieki! . Wyposarzenie jakie mam pod ręką: Emax cf2822 Regulator mag 8 25A 4 serwa hxt900 odbiornik ar6200 Lipo 3s 1300mah bądź 1050mah Plany: Narazie tyle. Jutro postaram się pokazać co wyskrobałem Pozdrawiam Mateusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 ,nie będę tam dopisywał własnej relacji z budowy,a to dlaczego ? nie powinno się otwierać nowych tematów jeśli taki już powstał (nie jeden) PS. gadam jak admin albo moderator :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Temat o funtanie mini jest ,nie będę tam dopisywał własnej relacji z budowy, a więc założyłem swój.A to dlaczego? Widziałeś na RCGroups ile stron ma temat o Funtanie? Tam nikt nie zakłada nowych tematów z osobna tylko i wyłącznie żeby zrelacjonować budowę 1 modelu który idzie zrobić w 2godziny.Regulator mag 8 25AMi on tak sieje, że muszę mieć odbiornik na prawie końcu kadłuba Lipo 3s 1300mah bądź 1050mahZdecydowanie 1050mAh. Oszczędzaj na wadze ! Ten model powinien być zrobiony z depronu 3mm a stateczniki i stery z depronu 6mm. Wtedy model ma odpowiednią wagę.4 serwa hxt900Spróbuj zrobić to na 1 serwie, powinno dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Ja mam lotki na jednym serwie ( HS 81 jak się nie mylę ), pracują bardzo płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 ja w tym modelu też miałem na jednym serwie lotki i też super działało bez żadnych problemów (serwo hxt 900) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 kadlub zostaw taki jaki jest a spróbuj zrobić profil . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Tak Marku profil zmienie ,bo nie podoba mi się ten "deskolot" co do zdjęć to dzisiaj niestety nie zdążyłem dużo zrobić po za tym że elementy wszystkie wyciąłem , ale do piątku zacznie się "rzeź" a to dlaczego ? nie powinno się otwierać nowych tematów jeśli taki już powstał (nie jeden) ponieważ chce aby wprowadzić małe poprawki w modelu. i takie tam wyłącznie żeby zrelacjonować budowę 1 modelu który idzie zrobić w 2godziny. Sorki ,ale nie każdy ma czas Tak jak Ty , nie mam modelarni w domu to po 1. czas mam na budowe tylko 2-3 h dwa razy w tygodniu , a w tym czasie muszę pomagać innym dzieciakom takim jak wy i może też i młodszych. Regulator mag 8 25A Mi on tak sieje, że muszę mieć odbiornik na prawie końcu kadłuba Zależy jeżeli masz 35Ghz to napewno masz zakłócenia. ja mam 2.4ghz więc żadnych problemów nie widzę ,czasami regulator jest 5cm od odbiornika i nic się nie dzieje. Zdecydowanie 1050mAh. Oszczędzaj na wadze ! Ten model powinien być zrobiony z depronu 3mm a stateczniki i stery z depronu 6mm. Wtedy model ma odpowiednią wagę. Spróbuj zrobić to na 1 serwie, powinno dać radę. od początku chcialem na dwóch serwach ,to będzie na dwóch. A więc proszę speców jak to mówią o nie wypowiadanie się ,będzie model poskładany, to wtedy po prosze o opinie pozytywne i negatywne. Trochę posprzątałem .... zwracam uwagę na słownictwo i proszę się stosować - utopia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Osobiście to ja bym dał dwa serwa HXT500, po jednym na lotkę. Lecz ostateczna decyzja należy do Cimka co włoży do modelu, i w sumie nic nam do tego Wg mnie wyposażenie, które chcesz zastosować jest OK sam latałem na takim w modelu GeeBee EPP i było świetnie (no może poza serwami - miałem EM 9g i nie polecam ich nikomu) Mam taki samo model, ale nie mam na razie czasu żeby go posklejać i wyposażyć. Ale kiedyś muszę go w końcu zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Szymon ,mam 3 serwa hxt 500 ,ale nie jestem pewny co do tych serw ,po prostu przerażają mnie, prędzej do malego shocka takie serwa, ale nie do prawie metrowej maszyny. pozyjemy zobaczymy, wszystko jest wycięte ,posklejam do kupy wszystko i dam fotecki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.