Gmeracz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam Ostatnio popełniłem mały test podczas kilku godzin poprawy pogody i po uzbrojeniu mojego malucha MT 325 w naklejki holograficzne na łopatach, flybarze i ogonie wykonałem dwa loty demo. Miały one na celu przetestowanie widoczności efektu i różnych kolorów naklejek. Wiatr był ostry i zimny, więc lot bez żadnych tam jakiś wygibasów. Na górze łopat były ozdobne dekory, pod spodem nakleiłem "blachy" z jednolitej białej folii. Udało mi się zmontować też filmik. Nie bijcie za jakość, bo mam obecnie dostęp przez sieć komórkową i niezbyt dużo transferu. Mam nadzieję, że jednak będzie widać, jak to się prezentuje. Moje obserwacje: - efekty są widoczne w realu na naprawdę dużą odległość - z kolorów najlepiej nadają się biały, żółty, ewentualnie zielony. Czerwoną folię mam od spodu flybara i w ogóle w locie tego nie widziałem. - efekt widoczny tylko przy bezpośrednim świetle słonecznym. W lekko pochmurnych warunkach praktycznie nic nie widać, więc na łopatach pozostawiłem na końcówkach folię "żarówka"
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.