Gmeracz Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam Ostatnio popełniłem mały test podczas kilku godzin poprawy pogody i po uzbrojeniu mojego malucha MT 325 w naklejki holograficzne na łopatach, flybarze i ogonie wykonałem dwa loty demo. Miały one na celu przetestowanie widoczności efektu i różnych kolorów naklejek. Wiatr był ostry i zimny, więc lot bez żadnych tam jakiś wygibasów. Na górze łopat były ozdobne dekory, pod spodem nakleiłem "blachy" z jednolitej białej folii. Udało mi się zmontować też filmik. Nie bijcie za jakość, bo mam obecnie dostęp przez sieć komórkową i niezbyt dużo transferu. Mam nadzieję, że jednak będzie widać, jak to się prezentuje. Moje obserwacje: - efekty są widoczne w realu na naprawdę dużą odległość - z kolorów najlepiej nadają się biały, żółty, ewentualnie zielony. Czerwoną folię mam od spodu flybara i w ogóle w locie tego nie widziałem. - efekt widoczny tylko przy bezpośrednim świetle słonecznym. W lekko pochmurnych warunkach praktycznie nic nie widać, więc na łopatach pozostawiłem na końcówkach folię "żarówka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.