msegen Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witajcie. Model już powstał , lecz jeszcze nie złożony. W miarę prac nad modelem będę dodawał fotki Cały model powstał z resztek materiału . Usterzenie klasyczne. Wymiary: rozpiętość: 68,5cm długość:51,5 cm Waga: -kadłub 17g (oklejony , bez oszklenia ) -skrzydła 18g (sam szkielet) -usterzenie 4g (oklejone) Skrzydło: I kadłub : Na dzień dzisiejszy zostało oklejone usterzenie i kadłub . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 hej ja też sobie strugam ten model jakiej balsy użyłeś na kadłub i na skrzydło :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Siemka. Na kadłub użyłem balsy 3mm , skrzydła : żeberka 1,5m , 4 główne żeberka 3mm . Większość balsy musiałem szlifować z 5mm do 3mm np. na kadłub . Następna porcja zdjęć: 1.stateczniki: kadłub skrzydła z kadłubem Oglądajta i piszta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 no fajnie ci to idzie tylko coś na końcu kadłuba ci uciekło na lewą strone a morze to złudzenie :roll: napisz coś o wyposażeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Ogólnie model troszkę krzywo wyszedł , ale w lataniu nie powinno stanowić problemu . Na ostatnim zdjęciu troszkę się skrzydła przestawiły , bo nie mocowałem ich mocno. Wyposażenie : dwa serwa 5g z helikoptera W-22e akumulator albo kupi małe cele i zrobię albo z paluszków AAA aparatura od sky lady ( ta z wymiany z Tobą ) odbiornik e sky , obdarty z obudowy. Dawid , masz może kwarce i odbiornik na sprzedaż , do tej aparatury ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 hej kwarcy i odbiornika nie posiadam a co do akumulatora to wyczaj z jakieś komórki albo kup na allegro kupisz nówke za pare zł a jedna cela li-poly starczy na taki model :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Akumulatorki to chyba wybiorę te http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=1810&menu=93&menu2=95 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 no idealne do tego modelu :wink: a i cena nie najgorsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Za to dostawca kiepski ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Za to dostawca kiepski ... To poszukamy za granicą , innego . Zanim wsadzę elektronikę to minie dużo czasu..... muszę skrzydła okleić ale trochę się boję , żeby się nie wygięły.... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Może i cena zadowalająca ale czas lotu na takim akumulatorze może być niezadowalający... W szybowcu z 2 serwami mikro miałem akumulator 4.8v 250 mAh. Akumulator wystarcza na ok. 120 min latania. Dając mniejszy akumulator skrócisz czas lotu, może się okazać że jeden pakiet nie wystarcza do "wyszalenia" się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witajcie. Postanowiłem w modelu zrobić oświetlenie . Zdjęcia później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.