Air Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 24 kwietnia tego roku na lotnisku w Sochaczewie organizuję motoryzacyjną imprezę pod nazwą AWSA - Amatorskie Wyścigi Samochodów Amerykańskich (http://www.awsa.org.pl)... Impreza jest zamknięta, nie ma też charakteru komercyjnego. Będzie sporo atrakcji, a jako, że chciałbym mieć jak najwięcej dokumentacji wszelkiego typu zgromadzonej na imprezie mam pytanie, czy któryś z kolegów byłby chętny w tym do pomocy... O czym myślę? Oczywiście o nakręceniu materiału z pokładu modelu! Ujęcia znad pasa startowego na którym będą wyścigi na 1/4 mili, jakieś niższe przeloty itp... Model taki musiałby być w miarę duży i stabilny. Oczywiście mam też niestety wymagania odnośnie ubezpieczenia OC jakie pilot musiałby posiadać (choć to w razie czego nie było by aż takim problemem - samemu posiadam ubezpieczenie chroniące mnie przed szkodami wyrządzonymi modelem RC i w razie jakiejś kraksy mógłbym wziąć ją na siebie)... W zamian poza satysfakcją z pomocy jak i udziału w imprezie (i wszystkich planowanych atrakcjach) jako widz niestety nie jestem w stanie nic zaoferować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Moim zdaniem najlepszy na taką imprezę byłby śmigłowiec. Większa precyzja ujęć. Trzeba gonić pojazd na tej 1/4 mili :?: Trzeba to przelecieć w 10s. Pylon by się nadał. Wyślę maila do kolegi z kamerą - ale ma motoszybowiec więc nie wiem czy o to chodzi. Do soboty dam znać czy jest taka możliwość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Nie no, ekstremalnych ujęć przy dużej prędkości raczej nie przewiduję - raz, że stabilność i precyzja nie ta, dwa, że w razie awarii mogło by być nie wesoło (to samo ze śmigłowcem). Więc stabilna, powolna platforma (LazyBee itp) będzie lepsza... Ujęcia - np. znad toru z modelem lecącym "na czołówkę" (na bezpiecznej wysokości) nad autami itp... Nie ukrywam, że tu doświadczenie też odgrywa dużą rolę... Uprzedzając pytania - nawet gdybym miał odpowiedni sprzęt (a od biedy i z moich modeli z tym gumcamem coś by się nakręciło) to raz, że brakuje mi doświadczenia, a dwa, że na imprezie jako organizator nie będę miał zupełnie na to czasu... To luźna propozycja - jeśli ktoś się znajdzie to super, jeśli nie - trudno, może innym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.