Stefanek0910 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Witam Przeglądając eBay'a niemieckiego napotkałem na silniki żarowe, 2-takty firmy HYPE. (ten ma pojemność 7,5ccm) Czy ktoś takich silników używa?? Jak się ma cena do jakości i osiągów??? Czy można gdzieś w Polsce takie kupić?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Silnik można nabyc w http://www.gamahobby.com/exec.php?SID=55&C=I&P=5514396&skad=wp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 No tak sobie siedze i porównuje.... HYPE 7,5ccm Pojemność: 7,49 cm. Obroty: 2.000-19.000 / min. Moc: 0,882 kW (1,2 KM) Masa: 428 g. :shock: O.S. Max 46LA (7,5ccm) Zakres obr./min.: 2,000 - 16,000 Moc: 1,2 KM przy 16,000 obr/min. Waga: 270g 8) Pierwsze co się rzuca w oczy to oczywiście waga:o hype niby wkręca się na 19 000 obr/min a O.S. Max 16 000... Ale jeszcze jeden O.S. tej klasy: O.S. Max 46 AX Zakres obr./min.: 2,000 - 17,000 Moc: 1,65 KM przy 16,000 obr/min. Waga z tłumikiem : 489 g A więc...: w AX zastosowano konstrukcje tłoka ABL natomiast w LA wydaje mi się że jest to ABC(?) z tąd taka różnica w wadze.... Ale z drugiej strony daje to dłuższą żywotność bo są mniej podatne na ścieranie. Adekwatnie do masy rosną maksymalne obroty (w AX i Hyp'ie). No i bez wątpienia AX ma najwiekszą moci to jest w sumie duża różnica w porównaniu do dwóch pozostałych.... Ale jeszcze porównam z ASP.... ASP 46A Pojemność 7,5ccm Zakres obr./min.: 2,000 - 17,000 Moc: (1,34 kW) ~1,8 KM przy 17,000 obr/min. Waga: 450 g Chrom ABC ASP bardzo zbliżony w osiągach do Hype'a tyle że Hype made in Germany a ASP?? Czyżby Chiny :roll: Tak czy inaczej wychodzi na to że Hype'a bardziej się opłaca niż ASP 8) Niższa cena, no i mam nadzieje że kraj pochodzenia mówi sam za siebie.... Nie mniej jednak prosze o komentarz osobe która używa silników marki Hype Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 hmm .. Ja bym wolał wziąść OSMAXA....... Jak niemasz kasy to weź LA (dobry , niezawodny) jak masz wiecej kasy to dozuć do wersji AX Jednak silniki osmax według mnie to sa niezawodne silniki i dobrze wykonane i polecam :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 HYPE używałem Stosunek cena do jakości niezły 180zł za taką zabawkę warto dać i chyba wybierając między HYPE a OS 46LA wolał bym pierwszego. Waga 428g to już z tłumikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 no to jak motyl mówisz ze silniczek warty jest kupna to według mnie bierz HYPA Mi chodziło tylko oto ze nie brał bym jakiejś taniej chińskiej podróby ( no pierwszy raz spotkałem sie z tym silnikiem ) ale jak Motyl mówi że używał tego silnika i sprawował się dobrze to bierz HYPA :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefanek0910 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Mi chodziło tylko oto ze nie brał bym jakiejś taniej chińskiej podróby Chińskie są ASp. Hype jest Niemiecki:D Ciekaw jestem czy są gdzieś w polsce dostępne inne pojemności...??? Bo zamawiając z za granicy to OS maxa bardziej się będzie opłacało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 ooo nie wiedziałem ze jest Niemiecka firma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelmaniak Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Stosunek cena do jakości niezły 180zł za taką zabawkę warto dać Proponuję lepiej kupić MVVS'a 8ccm za 210 zł. http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/4/32/228/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 ja uzywam tego Silnika HYPE 7,5 ccm w trenerku i silniczek jak narazie jest po 5 litrach i odpalam go za pierwszym razem z palca wydaje mi sie ze dobry stosunek ceny do jakosci :] Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 słszałem że firma ikar sprzedaje silnik 13ccm posiadam silnik 7,5 ccm firmy hype i nic lepszego w życiu nie widziałem odpala zpierwszego kopa ;D :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.