Damianos115 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam mam możliwość kupienia od kolegi aparaturki E-Sky 0404 35MHZ 4 kanały za 60-70zł w pełni sprawna ! 7 miesieczna w komplecie kabel z symulatorem... Co sądzicie brać ją?
DarekRG Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jeżeli jest sprawna i nie zużyta to za 60 zł można się pokusić, ale trzeba pamiętać że to nie jest pełno zasięgowa aparatura (300m). Więc latanie tylko na małych dystansach i raczej niedrogimi modelami. Aparatura ma też całkiem spory apetyt na prąd. Piszę o wersji FM. Zależy też czym chcesz latać. Do depronów i prakfly styknie na początek Oczywiście końcowy wybór należy do Ciebie
Damianos115 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 Aha czyli narazie ją sobie wezme a jaką polecasz tak już dalej jak mnie to wciągnie ?
Gość Kuba.K Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Narazie nie ma co o tym rozmawiać. Bo za np. 3 miesiące jak się wkręcisz to ceny spadną wejdą nowe apartury itd.
DarekRG Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Najpierw sobie kup tą, a jak Cię wciągnie to będziemy myśleli w ten czas o jakimś komputerowym radiu z większą ilością kanałów zaczynając od poczciwego Optica 6 (ok 500zł za samo radio) a skończywszy na..., no właśnie, tu już tylko zasobność kieszeni jest wyznacznikiem ;-) Jak na razie wystarczy Ci takie radyjko na pierwsze kroki, odbiornik też E-skya (tani i na krótkie dystanse dobry) i serva np Tower Pro SG-90 Airplane lub nieco lepsze SG-91R Nie bez znaczenia też możliwość podpięcia apki do komputera za pomocą kabelka. Na FMS to działa, a ćwicząc przed komputerem nic nie powinieneś fizycznie rozbić (chyba że nerwa poniesie), a nabierzesz podstawowych nawyków sterowania radio modelem co jest bardzo ważne. Często się zdarza że początkujący w stresowych sytuacjach rozbijają model przez brak nawyków (tracą głowę).
Damianos115 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zwyczajnie panikują albo chcą się Popisać.... standard byłem w krośnie na zlocie modelarzy i mnie to zainteresowało Dzięki za opinie w poniedziałek biorę apkę i będę latać na kompie ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.