Damianos115 Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Witam mam możliwość kupienia od kolegi aparaturki E-Sky 0404 35MHZ 4 kanały za 60-70zł w pełni sprawna ! 7 miesieczna w komplecie kabel z symulatorem... Co sądzicie brać ją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekRG Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Jeżeli jest sprawna i nie zużyta to za 60 zł można się pokusić, ale trzeba pamiętać że to nie jest pełno zasięgowa aparatura (300m). Więc latanie tylko na małych dystansach i raczej niedrogimi modelami. Aparatura ma też całkiem spory apetyt na prąd. Piszę o wersji FM. Zależy też czym chcesz latać. Do depronów i prakfly styknie na początek Oczywiście końcowy wybór należy do Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianos115 Posted January 16, 2010 Author Share Posted January 16, 2010 Aha czyli narazie ją sobie wezme a jaką polecasz tak już dalej jak mnie to wciągnie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Kuba.K Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Narazie nie ma co o tym rozmawiać. Bo za np. 3 miesiące jak się wkręcisz to ceny spadną wejdą nowe apartury itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarekRG Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Najpierw sobie kup tą, a jak Cię wciągnie to będziemy myśleli w ten czas o jakimś komputerowym radiu z większą ilością kanałów zaczynając od poczciwego Optica 6 (ok 500zł za samo radio) a skończywszy na..., no właśnie, tu już tylko zasobność kieszeni jest wyznacznikiem ;-) Jak na razie wystarczy Ci takie radyjko na pierwsze kroki, odbiornik też E-skya (tani i na krótkie dystanse dobry) i serva np Tower Pro SG-90 Airplane lub nieco lepsze SG-91R Nie bez znaczenia też możliwość podpięcia apki do komputera za pomocą kabelka. Na FMS to działa, a ćwicząc przed komputerem nic nie powinieneś fizycznie rozbić (chyba że nerwa poniesie), a nabierzesz podstawowych nawyków sterowania radio modelem co jest bardzo ważne. Często się zdarza że początkujący w stresowych sytuacjach rozbijają model przez brak nawyków (tracą głowę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianos115 Posted January 16, 2010 Author Share Posted January 16, 2010 Zwyczajnie panikują albo chcą się Popisać.... standard byłem w krośnie na zlocie modelarzy i mnie to zainteresowało Dzięki za opinie w poniedziałek biorę apkę i będę latać na kompie ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.