marecki Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam, Jako osoba początkująca mam takie pytanie: jaka jest różnica między aparaturą dla modeli samolotów a pojazdów? W tym roku chciałbym zbudować model dźwigu i będę potrzebować około 6 kanałowej aparatury. Znalazłem taką ofertę: http://abc-rc.pl/p/4/759/aparatura_rc_t6eap_6ch_24ghz_lcd-aparatury-wyposażenie_rc.html Czy będzie ona odpowiednia do mojego projektu? Jeśli nie to czy mógłby mi ktoś wskazać odpowiednią? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc Pozdrawiam Marek. EDIT: Poprawiłem linka - Meloow
Gość Kuba.K Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 A jaki przedział cenowy?? A ja już to może OPTIC 6 35Mhz
meloow Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Podstawowa różnica to obudowa i rodzaj sterowania tzn. dla samochodów stosuje się aparaturę pistoletową a dla pozostałych kompaktową czy też drążkową. Poza tymi różnicami jest jeszcze sprawa komputera i możliwych opcji konfiguracji, bo po co w samochodzie opcja np. różnicowe wychylenie lotek czy też ustawianie tarczy sterującej CCCPM, ale żeby nie było to na takie da się samochodem pojeździć.
marecki Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 Mhm, czyli powinno być wszystko oki. Aparatura pistoletowa dla dźwigu samochodowego raczej będzie średnio funkcjonalna z uwagi na operowanie dźwigiem. Przedział cenowy dla aparatury to max ca. 300 zł. A miał może ktoś styczność lub coś słyszał o aparaturze z tego linka? Aparatura
Gość Kuba.K Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jak na razie o tej aparturze nie ma (chyba) żadnych opinii. Radził bym ci się porozglądać za jakaś apartura : Sanwy, Hitec"a, albo od biedy jakiegoś E-skay"ja
meloow Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 ta arapatura była opisana na forum przez kolegę Mirka (leda_g) i to on jest właścicielem sklepu ABC-rc, tak więc spokojnie możesz do niego napisać z tej sprawie.
barton3 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10186&Product_Name=HK-6X_2.4Ghz_6ch_w/_5_Model_Memory_TX_&_RX_%28Mode_2%29_ ja mam taką, jest tania i działa i jest o niej sporo opinii w komentarzach pod nią, jak i na rcgroups.com
motyl Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Na takie pytanie Aparatura dla samolotów a pojazdów - jaka różnica? taka odpowiedź Podstawowa różnica to obudowa i rodzaj sterowania raczej nie powinna mieć tu miejsca !! Podstawową różnicą tych aparatur jest CZĘSTOTLIWOŚĆ PRACY !! !! a dopiero inne względy.
meloow Opublikowano 16 Stycznia 2010 Opublikowano 16 Stycznia 2010 no tak nie pomyślałem o Hz :oops: ale kolega od razu wskazał 2,4 Ghz a tu nie ma problemu.
marecki Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ok, dzięki za odpowiedzi. Jutro napiszę do leda_g
karlem Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 ...może OPTIC 6 35Mhz Chyba dostaniesz szlaban na chipsy, szanowny kolego :wink: Nie polecaj aparatury pracującej w paśmie 35MHz do modeli innych niż latające :evil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.