Jump to content

Aparatura dla samolotów a pojazdów - jaka różnica?

marecki

Recommended Posts

Witam,

Jako osoba początkująca mam takie pytanie: jaka jest różnica między aparaturą dla modeli samolotów a pojazdów?

W tym roku chciałbym zbudować model dźwigu i będę potrzebować około 6 kanałowej aparatury.

Znalazłem taką ofertę:

http://abc-rc.pl/p/4/759/aparatura_rc_t6eap_6ch_24ghz_lcd-aparatury-wyposażenie_rc.html

Czy będzie ona odpowiednia do mojego projektu? Jeśli nie to czy mógłby mi ktoś wskazać odpowiednią?

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc :)

Pozdrawiam

Marek.

EDIT: Poprawiłem linka - Meloow

Podstawowa różnica to obudowa i rodzaj sterowania tzn.

dla samochodów stosuje się aparaturę pistoletową a dla pozostałych kompaktową czy też drążkową. Poza tymi różnicami jest jeszcze sprawa komputera i możliwych opcji konfiguracji, bo po co w samochodzie opcja np. różnicowe wychylenie lotek czy też ustawianie tarczy sterującej CCCPM, ale żeby nie było to na takie da się samochodem pojeździć.

Mhm, czyli powinno być wszystko oki.

Aparatura pistoletowa dla dźwigu samochodowego raczej będzie średnio funkcjonalna z uwagi na operowanie dźwigiem.

Przedział cenowy dla aparatury to max ca. 300 zł.

A miał może ktoś styczność lub coś słyszał o aparaturze z tego linka? Aparatura

Jak na razie o tej aparturze nie ma (chyba) żadnych opinii. Radził bym ci się porozglądać za jakaś apartura : Sanwy, Hitec"a, albo od biedy jakiegoś E-skay"ja

Na takie pytanie

Aparatura dla samolotów a pojazdów - jaka różnica?

taka odpowiedź

Podstawowa różnica to obudowa i rodzaj sterowania

raczej nie powinna mieć tu miejsca !! Podstawową różnicą tych aparatur jest CZĘSTOTLIWOŚĆ PRACY !! !! a dopiero inne względy.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.