malina Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 No pewno że ryzykowna. Jak często na Allegro. Jak sam sprzedawca twierdzi, przywozi je ze stanów po 120$/pakiet, obecnie ich nie posiadał i miał przywieźć po nowym roku. Kto mu uwierzy ten sie być morze przekona jak jest ze świeżością tych ogniw. Wygląda na to że nie zarobił na tych dwóch. Druga sprawa to ebay, można trafić po 120$ z przesyłką ale istnieje ryzyko cła Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Pozwolę sobie odświerzyć wątek :wink: Czy ktoś lutował ogniwa A123 w domu na kalafonię/płyn lutowniczy (przetrawiony kwas solny) ? Zastanawiam się nad zakupem ogniw bez wyprowadzeń, wiec ciekawi mnie jak one sie lutują :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 ja lutowałem. tylko te 1100 a nie 2300. lutuje się bez najmniejszych problemów z tanią pastą do lutowania lub RF800. kalafonii nie używam to nie powiem ale pewnie też bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Na alledrogo kupiłem "płyn do lutowania". Wacikiem do uszy ciut posmarować i lutuje się extra. Na http://media.hyperion.hk/dn/a123/123-brief.pdf masz ładny opis jak lutować. pozdrawiam Jerzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ben Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 No i wszystko jasne, dzięki. - qrcze, tylko gdzie ja takie blaszki kupię :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Czy ktoś lutował ogniwa A123 w domu na kalafonię Tak,zwykla lutownica i cyna z kalafonia.Oczyszczone miejsca (styku) mozna delikatnie oczyscic nozem, ale i bez tej operacji jest ok-ok. 2 sekundy dluzej trzeba grzac. Baterie najlepiej do sloiczka z woda,albo mokra szmatka, natychmiast po lutowaniu. Nie ma wtedy zmian temperaturowych.Ja uzywalem zamiast blaszek, ekranu z kabla koncetrycznego.Zostaw mala dylatacje do chlodzenia pakietu-nie owijaj calego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 qrcze, tylko gdzie ja takie blaszki kupię http://www.aircraft-world.com/shopexd.asp?id=5269 albo daj znać ile trza - potargujemy się pozdrówko Jerzy ps. albo jak Peter - też dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krasicki Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam Zawiadamiam, że w nr 10/10 Elektroniki Praktycznej ukazał się opis budowy zgrzewarki oporowej kondensatorowej, którą można zgrzewać również akumulatory w baterie. Pozdrawiam Stanisław Krasicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.