Piotr K. Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 No możemy sie wymieniać co drugi tydzień Dzięki za odpowiedzi, pewnie jeszcze nie raz zapytam o coś Pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Kolejne pytanko: Ilę mniej więcej zużyłeś depronu na pierwszego miga, ile płyt i jakich grubości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Piotr powinno wystarczyc Ci depronu w ilosci dwie plyty 6mm i jedna 3mm. Wymiary plyt, ktore ja uzywam to 120x80cm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam cię kolego rosomak. Przepiękna robota.. Uważam, że MIG-29 to najładniejszy myśliwiec na Świecie.. Od zawsze mi się bardzo podobał Marzę o modelu Miga, i pewnie go popełnię, ale nie wiem kiedy.. Niestety chroniczny brak czasu.. Z nadejściem wiosny - praca zawodowa mnie pochłania do końca.. Pozostaje mi więc podziwiać Twoją maszynę, albo jakiś zestaw.. Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witaj Waldi... Dasz rade! Nie tlumacz brakiem czasu... To wbrew pozorom wcale nie pochlania az tyle roboczogodzin. Depron moze i jest niepowaznym materialem w modelarstwie, ale napewno latwym w obrobce i na tyle sztywnym, by ograniczyc ilosc elementow do niezbednego minimum. Do tego wystarczy ostry skalpel i papier scierny by wykonac wszystko, zatem bierz sie do pracy! Powodzenia i czekam na efekty... Wiosna bedziesz juz latal, a nie "lepil klepki" i patrzyl jak inni to robia... Zestaw? Osobiscie uwazam (moge sie mylic), ze zestaw oferuje zbyt male wymiary, zbyt duza mase i zbyt wygorowana cene... Ale to moje subiektywne odczucie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Rosomak - dzięki że we mnie wierzysz.. Muszę przemyśleć sprawę budowy.. Nie lubię niedokończonych robót.. A pewnie doskonale wiesz - bo chyba też jesteś związany z lotnictwem - że szczególnie wiosną jest intensywna praca. W moim przypadku do końca sezonu.. Ale MIG'a i ta zrobię.. Choćby ze wspomnianego zestawu.. Znalazłem taki zestaw http://www.nitroplanes.com/hchomiedfelt.html ale gdzież mu tam do Twojej maszyny. Masz niesamowity fach w rękach a twoje posty wywołały falę zachwytów i wcale mnie to nie dziwi.. Będę śledził przebieg Twojej pracy i czasem się wtrącę z pytaniem.. Serdecznie pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 ...Witam ponownie... ...Medrcy zwykli mawiac, ze "diabel tkwi w szczegolach" dlatego niewiele myslac nad zasadnoscia tego przyslowia postanowilem nieco tych szczegolow dopracowac... Spiesze zatem poinformowac tych, ktorzy wirtualnie sa ze mna. Niby nic sie nie zmienilo, a jednak po dodaniu kilku znakow, numerow i informacji eksploatacyjnych na platowcu zaczal tak jakos "charakternie" wygladac... Nie moja rola oceniac, czy wyglada lepiej czy gorzej, dlatego w tej kwestii zdam sie na wasze opinie. Malowanie mam juz prawie za soba- i dobrze, bo nie przepadam... Teraz zabiore sie za wnetrze kabiny i uzbrojenie, a tym czasem pokazuje co juz wyszlo Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 .... a tym czasem pokazuje co juz wyszlo A wyszło przepięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam, Pieknie, poproszę fotki od spodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1973 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 ...Brak mi słów uznania.. A gdzie twój MiG stacjonuje? Mińsk Mazowiecki? Krzesiny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Nie wiem jak Wy... ale ja proponuję przenieśc temat do działu Makiety.... 8) Kolego rosomak... jestem pod piorunującym wrażeniem!! Gratuluję wspaniałego modelu! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Szacun :!: Krócej nie mogę, szczękę pod stołem zgubiłem :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 ...Witajcie Waldi moj MiG stacjonuje narazie na szafie . Troche jestem zabiegany ostatnio, ale juz niebawem zaprezentuje wnetrze kabiny wraz z pilotem... Malowanie MiG-a oczywiscie z Malborka... Kolego damdam, prosze o cierpliwosc. Zaplanowalem nieco powiesic pod skrzydlami, dlatego foto spod samolotu nieco mija sie poki co z celem. No chyba, ze az tak Ci zalezy? Powiedz, a wrzuce foto od spodu. Koledzy, dla tych, ktorzy nie sledza watku w dziale "filmiki lotnicze" podpowiadam, ze mozna tam znalezc link do filmu z lotow prototypem tego modelu... Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam wszystkich i dziekuje za slowa uznania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Doszła wiadomość na PW? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Piotr przepraszam... Prawde mowiac dopiero raczkuje w temacie forum i nie zauwazylem faktu, ze do mnie napisales... Oczywiscie juz masz odpisane. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K. Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Depron już do mnie dotarł. W trsnsporcie załamał się na w dwóch miejscach, tworząc trzy równe 1,2 metrowe pasy, ale mam nadzieje, że wyrzeźbie z tego coś. Teraz pytanko - co wzmacnia skrzydło i czy jest z jednej płyty 6mm na grubość? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosomak74 Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam ponownie... Korzystajac z kilku chwil wolnego czasu wykonalem kabinke wraz z wyposazeniem w postaci popiersia pilota Tak jak w oryginale pilot ma na glowie helm ZSz-5A... No przynajmniej tak mi sie wydaje, ze na pierwszy rzut oka tak moze wygladac... No i wraz z pozostaloscia: .... Nastepnym etapem bedzie wykonanie podwieszen. Mysle, ze nie ma wiekszego sensu obwieszac modelu pelnym zestawem uzbrojenia. Planuje powiesic dwie rakiety R-77 i jakas szkolna. .... Mam pytanko do braci modelarskiej: Jak myslicie? Ile mozna za to wolac? Chodzi mi po glowie, zeby sprzedac ten modelik. Nie mam jednak zielonego pojecia ile moge za to chciec. Pozdrawiam wszystkich serdecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMarkov Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Śliczna robota, naprawde kawał dobrej depronowej roboty. Podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Naprawdę łza się w oku kreci na takie widoki! Mistrzostwo! Po takiej robocie bał bym się tym latać (za duży stres). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Chodzi mi po glowie, zeby sprzedac ten modelik. Nie mam jednak zielonego pojecia ile moge za to chciec.Według mnie model, w którego włożono tyle pracy jest bezcenny! Szczere wyrazy szacunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.