Barlu Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Witam. Mam pewien dziwny problem. Otóż: Zastygł mi wylot od Średniego CA z oryginalnego pojemniczka i nic nie idzie z tym zrobić. Musze przelać CA w inny pojemniczek. I tu jest moje pytanie: W co mogę to przelać? Coś szklanego? Pojemniczek na kliszę? Pojemniczek na mocz/kał? (nie zależy mi na idealnym dozowaniu, do tego mogę używać małych strzykawek, bądź patyczków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepek Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja w takiej sytuacji biorę igłę i udrażniam wylot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Wylot włóż do gorącej wody 90-100st. i potrzymaj chwilę aż CA zmięknie.(2-5 min) potem weź grubszą igłę i przepchaj. Powinno pomóc. Możesz też sprubować wsadzić do acetonu. Aceton też zmiękcza CA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Dzięki Konradzie Co prawda, musiałem ściąć końcówkę, bo utworzył się czop nie do przebicia. Wielki czop został usunięty a CA może cieszyć się dalej użytkowaniem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 utworzył się czop nie do przebicia.Na przyszłość podgrzej do czerwoności końcówkę igły nad zapalniczką i wtedy przetkaj, ciamajdko. Tylko się nie poparz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ładziu, za kogo Ty mnie masz Szukałem, szukałem po całym forum, i z igiełką tylko był sposób opisany. A on nie skutkował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.