Piotr T. Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Witam! Jako, że robie właśnie wicherka 15 postanowiłem napisać relacje z budowy. Narazie jeszcze fotek nie będzie bo na modelarni byłem tylko 2 tygodzie temu w sobote... następnie zimowisko harcerskie. Ale teraz zrobiłem tylko boczną okładzine kadłubu. Foty w sobote (chyba, ale raczej tak) bo wtedy na modelarnie chodze. Z wicherkiem to wyciąć drugą okładzine kadłuba i wręgi... dopiero wtedy będę wycinał tzw.wg. mnie łoża na wręgi na okładzinach. Relacje z budowy już w sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A nie łatwiej prowadzić 2 tematy :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 no nie sądzę. Tego szybowca kończę już dzisiaj i tylko go zaprezentuje. Ps. Tego posta piszę z telefonu więc nie patrzcie na błędy. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tego postaci pisze z telefonu więc nie patrzcie na błędy. ."]relazje na modelarni ."]kadłubu Międzyczasie Nie odpuszczę :twisted: Ogonki mogę darować... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 tutaj tylko o spalinie o szybowcu w innym dziale. I błędy koniecznie do poprawy i nie ma żadnej taryfy ulgowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 może być? A poza tym mam zrobione do końca boczne okładziny i wycięty wzorzec wręgi pierwszej, drugiej i trzeciej. Tylko narysować kontur i wyciąć. Foty za ok 3 godzinki P.S. Poprzednich fotek nie dałem, ponieważ aparat mi się zepsuł. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Oto dalszy ciąg budowy. http://img687.imageshack.us/i/p1010359j.jpg/ okładziny boczne i płytki na wręgi http://img694.imageshack.us/i/p1010364h.jpg/ listewki na kratownice jeszcze nie wyczyszczone http://img707.imageshack.us/i/p1010363x.jpg/ http://img693.imageshack.us/i/p1010362n.jpg/ http://img710.imageshack.us/i/p1010360k.jpg/ Okładziny z bliska http://img23.imageshack.us/i/p1010361b.jpg/ Płytki na wręgi. Trzeba wyciąć kontur i będzie gotowe. Narazie tylko tyle zdjęć wiecej będzie w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Widzę, że nikogo za bardzo nie interesuje ta relacja więc proszę o zamknięcie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A co mamy pisać jak nic konkretnego jeszcze nie Zrobiłeś?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Piotr , dawaj tak żeby było widać zdjęcie na stronce od razu : .... . Powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek_jag Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Piotr, buduj - prezentuj (tak jak radzi suchy668). Jako budowniczy mniejszego brata (wersja 10) odwiedzam Twój temat. Tempo mojej budowy(żółw). Twojej ślimak. Czekam na kolejne relacje. Początkujący RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 1 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Piotr , dawaj tak żeby było widać zdjęcie na stronce od razu : Obrazek . Powodzenia w budowie Wiem... tak robiłem ale niestety nie działa i nie wiem dla czego :? Ale się postaram a ostatnio zdjęć nie było, ponieważ nie miałem aparatu. ale na następną sobotę wrzucę kilka fotek, bo już zacząłem budować kratownicę. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 eee , w moim poście jest napisane img , a nie url , url to jest link to strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 2 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 ok następny raz będę wklejać te foty ale te mi nie wyszły bo mi nie ładowało tych linków no IMG a ja jestem niecierpliwy więc dałem tak, jak jest teraz :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 16 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2010 jak tam budowa ? nie cierpliwie się już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Przepraszam że tak długo nie było relacji ale w tamtyn tygodniumiałem zawody szybowców w muszynie a w tym mój tata DOSŁOWNIE uciął sobie palca (kciuka) i mnie nie zawiózł. Ale postępy są! Kratownica (niestety tylko jedna) prawie gotowa ale tak długo zchodziło, ponieważ miałem pod młotkiem jeszcze innego szybowca (który na zawodach okazał się nielotem...). ale już za tydzień zdjęcia powinny już wejść :jupi: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebBo21 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ja kończę "Wicherka 25" na tej samej modelarni co ty Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk6w Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Jak tam idą pracę nad Wicherkiem? Tydzień już minął, a zdjęć nadal brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Przepraszam za brak zdjęć ale niestety mój komputer ma przepaloną płytę główną więc za tydz. może 2 będą zdjęcia . Seba nie wiedziałem, że masz konto na pfmrc a jeśli już masz to może podzielimy się tematem i przeprowadzimy wspólne relacje? PzDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Witam wszystkich! Postanowiłem odnowić ten temat, ponieważ juz nawet mam postępy ale prawie ich nie widać. W sumie jeśli się porówna wcześniejsze relacje do tych nowych zobaczycie różnicę, a nawet dużą. Jak zwykle wiele nie zrobiłem ponieważ jak mówiłem jestem tylko 1 raz w tygodniu na modelarni na 2 godziny i czasem nie pojade więc muszę czekać na następny tydzień :| . Jeśli chodzi o budowę to DOPIERO(bo jak już mówilem moja budowa wlecze sie wolniej niż ślimak) skleiłem okładziny z wręgami i już mam korpus. statecznik pionowy też gotowy ale jego wkleję później - jak mówił mój instruktor. Zdjęcia na 70% będą już w sobotę 7 Sierpnia. Pozdrawiam. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.