sebka34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Pomocy kto posiada nadajnik E-sky 35MHz i pomoże mi sprawdzic odbiornik E-sky EK2-0420A oraz kwarce FM TX 35.030 k63 A mianowicie nie mam połączenia nadajnika z odbiornikiem nie wiem co siadło odbiornik czy kwarce. Wyśle odbiornik z kwarcami osobie któka bedzie chciała pomóc a ona sprawdzi to u siebie. Ja nie mam możliwości sprawdzenia tego u siebie w moim mieście moderarstwo RC nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 musisz miec kwarce orginalne ja mam to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 MałyRC, bądź uprzejmy zwrócić uwagę na następujący fragment nie wiem co siadło odbiornik czy kwarceczyli działało i przestało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mam kwarce orginalne. Dodam jeszcze ze wcześniej działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 A wlaczales nadajnik ze zlozona antena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Tak w domu jak podłanczam to zawcze ze złożoną anteną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 to spaliles koncowke..... zrób tak: Jeżeli odbiornik nie reaguje na włączenie nadajnika to albo kwarc jest nieodpowiedni w sensie producenta i generator się nie wzbudza, albo kwarc jest nie na ten kanał co odbiorczy, albo uwalony jest nadajnik.Można jeszcze sprawdzić na innej parze kwarcy ale jak się nie ma jej pod ręką to sprawa się trochę komplikuje.Napisz na jaką częstotliwość masz kwarc nadawczy.Można w zwykłym odbiorniku radiowym ustawić częstotliwość odpowiadającą częstotliwości kwarcu nadawczego pomnożoną x 3.Np dla 35.100 ustawiamy w radiu 105.3MHz.Po zbliżeniu nadajnika RC w radiu powinniśmy usłyszeć sygnał z kodera nadajnika.Robiłem tak i działa bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 To jest przypuszczenie? Watpie jak włącze nadajnik to sieje straszne zakłucenia u mnie w domu na HI-FI słychać okropne buczenie. Tab było wcześniej i jest teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 to moze byc prawda zrob tak jak napisalem wyzej to masz uwalony odbiornik albo kwarce nie masz gdzies pod reka innych kwarcy? albo innego odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Kwarce masz dobrze włożone ? Tx - w nadajniku Rx - w odbiorniku PS. to moze byc prawda zrob tak jak napisalem wyzej to masz uwalony odbiornik albo kwarce nie masz gdzies pod reka innych kwarcy? albo innego odbiornika? Pisz po polsku OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 To jest przypuszczenie?Jest. Są małe szanse, żeby poszła końcówka, jeśli nie trzymałeś nadajnika pół godziny na złożonej antenie. Poza tym to standardowa procedura sprawdzania zasięgu. MałyRC, czytasz w ogóle co kolega pisze? Gdyby miał inne, to by nie zawracał gitary :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 sprawdzone w radiun słychac zmienną czestotliwośc szumuf,buczenia w trakcie ruszania drązkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Mellow, daj mu proszę jeden punkt, bo mnie zaraz sczyści.. Już nie mogę go czytać. Nadajnik bez kwarca, albo z uwalonym kwarcem nie będzie działał. czyli nie bedzie siał. Sprawdź czy odbiornik szarpie serwami przy wyłączonym nadajniku. Jak szarpie, to jest sprawny, jak nie szarpie, to jeszcze można sprawdzić czy kwarc dobrze przylega. Sprawdź odbiornik poprzez zewnętrzne zasilanie 5V. Baxter P.S. Jak to wszystko nie da rezultatów, to ew. moiżesz go wysłać do mnie. Sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jest niewielki ruch serw na wyłączonym nadajniku, z zewnetrznym zasilaniem już próbowałem i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 na wyłączonym Tx to mają być (powinny) drgania i szlanie serw od zakłoceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Tak, nadajnik mam wyłączony odbiornik pod zasilaniem z wpiętymi serwami i serwa reagują w momęcie podania zasilania, a póżniej cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Stawiam że odbiornik padł. Sprawdź jeszcze raz kwarce czy odpowiedni siedzą na "swoich miejscach" . Masz na odbiornik jakiś paragon/fakture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Kwarce są na 100 % tam gdzie trzeba , odbiornik kupiłem na allegro uzywany ale był sprawny coś musiałem żle podpiąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Gadałem z Meloonikiem i napisał : wg mnie na 10000000% leżą kwarce miałem ten sam problem z tym samym zestawem niech zmieni kwarce i napisze co i jak. Teraz odemnie : Wiec skoro nie odbiornik to kup Kwarce napisz na giełdzie może ktoś ma do sprzedania/pożyczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czytaj co piszą od początku a nie od połowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.