Kuba12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam. Jeździłem moim savikiem, i nagle napęd został odcięty od kół. Po chwili namysłu zorientowałem się, że to one way w skrzyni, gdy silnik zszedł z obrotów one way zaskoczył. Ten problem pojawiał się co parę minut.. Rozebrałem skrzynie i obejrzałem one waya. Jest na nim osadzony smar, bardzo gęsty. I teraz mam pytanko, czym nasmarować one waya? Na forum rcauto.pl doczytałem, że dobry jest mineralny olej silnikowy. POZDRO i z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Smaruj tylko i wyłącznie smerem do łożysk jednkierunkowych bo inaczej nic z tego nie będzie. Taki smar to np One Way Lube. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dzięki za odpowiedź, ale gdzie można dostać taki smar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 cześć, ,w tym sklepie są różne smary :arrow: http://smary.pl/ankieta.php tu masz formularz do dobrania smaru, jeśli będziesz miał kłopot spytaj się czy maja smar który byłby dobry do tego twojego łożyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Np. tu http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?products_id=361. Nie smaruj niczym innym bo to nie ma sensu gdyż na początku będzie sie wydawało ze działa, a potem będzie ślizgało. Pracuje juz dość długo z samochodami rc i wiem mniej więcej jak to wygląda o ile to łożysko juz sie nie rozsypało to po nasmarowaniu tym wynalazkiem będzie w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.