Marcin Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Zastanawiam się, czy taki balancer http://www.nastik.pl/balanser-pakietow-p-421.html możnaby podłączyć do dwóch pakietów 2s aby ładować je jednocześnie? W ładowarce ustawiam ładowanie 4s, a do balancera podpinam 2 pakiety 2s. Jeśli tak, to czy ktoś mógłby rozrysować dokładnie schemat podłaczenia balancer - pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Witaj Mam podobne rozwiązanie przy ładowarce z balancerem Robbe. Jutro postaram się Ci zrobić foty dokładne i wrzucić to na forum aby posłużyły jako schemat . Działa to własnie ta takiej zasadzie że w ładowarce się ustawia tak jak by się ładowało 6S a wpina się identyczne 2x 3S itd... Wygląda to tak Adapter do balancerów Robbe 2/3xTP, 2/3XT - Robbe [1-8218] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoorr Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Co nieco można podpatrzeć np: w instrukcji do balansera El-Progu: instrukcja Trzeba zachować biegunowość, ogólnie z 2x2S trzeba zrobić 1x4S. Łączysz je szeregowo. Na 3 stronie jest to rozrysowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Można i tak: W tym konkretnym przypadku kabelek służy do pakietów 3S. Cały pic polega na spięciu plusa jednego pakietu z minusem drugiego-połączenie szeregowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Czyli tak jak myślałem - sposób to połączenie końcowego kabla jednej wtyczki balancera (plus) z pierwszym kablem drugiego pakietu (minus) i wtedy mam pakiet 4s. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Dokładnie tak To już moje rozrysowywanie płytki jest niepotrzebne Albo można jeszcze tak: -> jeśli chciało by się 3x 2S A w tym sklepie można kupić bardzo danio potrzebne rzeczy: http://www.emodel.pl/wtyk-balancera-gniazdo-2s-p-424.html (Sprawdzone - kupowałem) Jest jeszcze jedna bardzo istotna rzecz: Łączone pakiety powinny mieć jednakową pojemność i być mniej więcej w równym stanie rozładowania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Lub kupić gotową przejściówkę jak ktoś nie jest uzdolniony Elektronicznie 2x3s -> http://www.emodel.pl/gtpower-przejsciowka-do-ladowania-2x-3s-6s-p-616.html Multi -> http://www.emodel.pl/multiplex-przejsciowka-algin-26s-p-635.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Poszukuję jakiegoś kompleksowego rozwiązania do jednoczesnego ładowania pakietów 2S. Powyższe wydaje się być odpowiednie. Ile A można przepchać przez gniazdo balansera? Jakie zadanie mają spełniać końcówki XT60 wychodzące z płytki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mam tą przejściówkę i ładuje 3x 2s jako 6s. Podłącza się do balansera jednym z załączonych wtyczek a żółte górne, te bliżej gniazda balansera podłącza się do głównych przewodów w ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Mam tą przejściówkę i ładuje 3x 2s jako 6s. Podłącza się do balansera jednym z załączonych wtyczek a żółte górne, te bliżej gniazda balansera podłącza się do głównych przewodów w ładowarce. Dzięki za info, zamówię ją dla siebie. A co podłącza się do złącza XT60 po przeciwnej stronie gniazda balansera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Po drugiej stronie służy gdybyś chciał podłączyć 2x 3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Po drugiej stronie służy gdybyś chciał podłączyć 2x 3s Dziękuję za info. Jeszcze pytanie, mam zamiar ładować 3x2S natężeniem około 5A. Czy nie będzie to za duże natężenie dla ładowania przez balanser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A jaka pojemność pakietu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A jaka pojemność pakietu? Pakiet 5200mAh. Ładowarka 200W 10A Zasilacz 203W 16A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.