msegen Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Witajcie. Mam łącze internetowe 512 kbps , przy ściąganiu pliku z internetu mam prędkość około 25KB/sek . Wydaje mi się to trochę za mało przy łączu 512 kbps . To jest normalne? czy coś poustawiać w komputerze aby szybciej ściągało pliki z internetu ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 512 kbps daje jakieś 64 kB/s. Dużo zależy od tego, z jakiego serwera pobierasz pliki. Poza tym komunikator trochę bierze łącza, przeglądarka, jakiś antywirus się uaktualnia, czy inny program. Szału się nie ma co spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 25KB/s to lacze 200kbit... (25x8) Mozesz sprawdzic czy nie sciagasz czegos innego, aktualizacji do windowsa itd. Jesli to jakas mala siec lokalna to te 512kbit to gorna granica niestety. Jesli TPSA albo podobny provider to mozesz reklamowac. Prędkosc pobierania plikow na łączu 512kbit to 512/8=64kb 1 bajt = 8 bitow. edit - oczywiscie pasowaloby to np. gdybys sciagal w tle aktualizacje windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msegen Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Akurat pobieram plik z sendspace 273MB ,raczej nic się nie uaktualnia , gg wyłączone . Sieć to http://www.eplanet24.com/ A może coś w ustawieniach pogrzebać i powyłączać nie potrzebne procesy , które działają w większym stopniu na prędkość internetu a nie mają wpływu na działanie systemu ? . Żadnego przyśpieszacza internetu ani systemu nie chę instalować ponieważ myślę że to o kant d...... można sobie rozbić hehe . Zauważyłem że w menedżerze zadań windows mam aż 6 razy svchost.exe , co to jest ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszm Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Te svchost to są jakieś procesy systemowe, ja też mam kilka takich i to na 100% nie ma wpływu na prędkość pobierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 po uruchomieniu kompa zób tak wyłacz automatyczne aktulizacje wyłacz GG/skype itp. pozamykaj przeglądarki www kliknij START -> uruchom -> wpisz CMD -> wpisz NETSTAT teoretycznie powinno być pusto jeżeli coś tam jest to właśnie to kozysta w połączenia interentowego tu masz artykuł o svchost.exe http://support.microsoft.com/kb/314056/pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam,ponadto od lacza 512kb/s nie wymagaj z byt wiele jescz wez pod uwage obciazenie netu przez dostawce w danych godzinach w ciagu dnia,ja w tej chwili mam 6Mb/s do 8Mb/s i najgorzej jest po poludni w i wieczorem jak wszyscy siada,najlepiej rano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10000Hz Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ja mam obecnie 20Mb/s na umowie i według http://www.komputerswiat.pl/aplikacje/nettest/szybkosc-internetu.aspx rzeczywiste jest w okolicach 18.5Mb/s -19.5Mb/s , natomiast w godzinach powiedzmy 19-23 spada do 12Mb/s nawet... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 tak to juz jest z łączami ADSL trzeba sobie wykupić CIR'a i masz problem transferu z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.