tigerhellmaker Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam. Dostałem taką wyrzynarkę przed świętami. http://www.alwayshobbies.com/UserData/root/Products/Images/010122_0.jpg.thumb?w=215&h=215 Bardzo fajny sprzęt tylko że właściwie mi nie potrzebny. Podetnę raz na jakiś czas jakaś listewkę i tyle przez większą część czasu kurzy się w koncie. Kosztował coś około 1200zł z kompletem piłek . Dane techniczne. * zasilanie 230V, 50Hz, * moc znamionowa: 205W, * skoki: bieg I 900, bieg II 1400 skoków / min, * wysokość skoku: 19mm, * długość ramienia wyrzynarki: 400mm, * maksymalna głębokość cięcia: 50mm (a przy 45% skosu 25mm), * stół roboczy: 360 x 180mm, * wymiary całkowite: długość 530mm, szerokość 270mm, wysokość 300mm, * masa: ok. 20 kg. Porządny ciężki sprzęt , jeżeli przymocuje się go do stabilnej podstawy to bardzo fajnie się na nim pracuje. Za jaką kwotę można by ją odsprzedać ? Sprzęt nowy i mało używany mnie nie potrzebny , niestety zgubiłem gwarancję ; myślałem o kwocie 900-1000zł. Na razie nie chciałem dawać ogłoszenia w giełdzie , chce się dowiedzieć czy w miarę opłacalna by była jej sprzedaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 bez gwarancji za 1000PLN :crazy: podziel tą kwotę przez 3 to może ktoś to kupi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 http://swiatnarzedzi.pl/Przecinarki_wyrzynarki_pily-k71-0--.html - 999 zł. Allegro - około 900 zł. Nie liczyłbym na więcej niż 600-700 zł. Ale ja bym nie kupił takiego Proxxona, bo to jest sprzęt do pracy ciągłej. Do okazjonalnego cięcia wystarczyło by mi coś za 200zł albo i mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 hmmmmm ładna ...........ale ja wole reczne rżniecie :lol2: .... tylko bez kudlatych mysli ... :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo dobry sprzęt. Tnie nie tylko drewno ale i aluminium. Używam rzadko (stosunkowo) ale mimo to wolałem dać parę stów więcej niż kupować sprzęt za 200 zł, który straszy swoim wyglądem. tigerhellmaker, Jak nie potrzebujesz pilnie kasy i jak masz zamiar zajmować się modelarstwem to nie pozbywaj się. Może i się kurzy, ale jeść nie woła, a jak będzie trzeba to przetrzesz szmatką. A sprzedasz raczej nie drożej niż za 700 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tigerhellmaker Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Podczas poszukiwań natknąłem się na wersje DSH/E Płynna regulacja skoków i dźwigienka szybko mocująca nie trzeba się bawić w : luzowanie sprężyny odkręcenie brzeszczota przykręcenie brzeszczota naciąg brzeszczota przy ażurowaniu wręg i przy pracach z dużą ilością dziurek. Czy istnieje możliwość modyfikacji mojej wyrzynarki na wersję DSH/E ? Płynna regulacja to nie problem chyba że w silniku są dwa uzwojenia odpowiadające za prędkość a nie regulator elektroniczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Coś mi to wygląda na spam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.