tigerhellmaker Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 Witam. Dostałem taką wyrzynarkę przed świętami. http://www.alwayshobbies.com/UserData/root/Products/Images/010122_0.jpg.thumb?w=215&h=215 Bardzo fajny sprzęt tylko że właściwie mi nie potrzebny. Podetnę raz na jakiś czas jakaś listewkę i tyle przez większą część czasu kurzy się w koncie. Kosztował coś około 1200zł z kompletem piłek . Dane techniczne. * zasilanie 230V, 50Hz, * moc znamionowa: 205W, * skoki: bieg I 900, bieg II 1400 skoków / min, * wysokość skoku: 19mm, * długość ramienia wyrzynarki: 400mm, * maksymalna głębokość cięcia: 50mm (a przy 45% skosu 25mm), * stół roboczy: 360 x 180mm, * wymiary całkowite: długość 530mm, szerokość 270mm, wysokość 300mm, * masa: ok. 20 kg. Porządny ciężki sprzęt , jeżeli przymocuje się go do stabilnej podstawy to bardzo fajnie się na nim pracuje. Za jaką kwotę można by ją odsprzedać ? Sprzęt nowy i mało używany mnie nie potrzebny , niestety zgubiłem gwarancję ; myślałem o kwocie 900-1000zł. Na razie nie chciałem dawać ogłoszenia w giełdzie , chce się dowiedzieć czy w miarę opłacalna by była jej sprzedaż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meloow Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 bez gwarancji za 1000PLN :crazy: podziel tą kwotę przez 3 to może ktoś to kupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiQ27 Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 http://swiatnarzedzi.pl/Przecinarki_wyrzynarki_pily-k71-0--.html - 999 zł. Allegro - około 900 zł. Nie liczyłbym na więcej niż 600-700 zł. Ale ja bym nie kupił takiego Proxxona, bo to jest sprzęt do pracy ciągłej. Do okazjonalnego cięcia wystarczyło by mi coś za 200zł albo i mniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_Spy Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 hmmmmm ładna ...........ale ja wole reczne rżniecie :lol2: .... tylko bez kudlatych mysli ... :rotfl: :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Callab Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Bardzo dobry sprzęt. Tnie nie tylko drewno ale i aluminium. Używam rzadko (stosunkowo) ale mimo to wolałem dać parę stów więcej niż kupować sprzęt za 200 zł, który straszy swoim wyglądem. tigerhellmaker, Jak nie potrzebujesz pilnie kasy i jak masz zamiar zajmować się modelarstwem to nie pozbywaj się. Może i się kurzy, ale jeść nie woła, a jak będzie trzeba to przetrzesz szmatką. A sprzedasz raczej nie drożej niż za 700 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tigerhellmaker Posted February 6, 2010 Author Share Posted February 6, 2010 Podczas poszukiwań natknąłem się na wersje DSH/E Płynna regulacja skoków i dźwigienka szybko mocująca nie trzeba się bawić w : luzowanie sprężyny odkręcenie brzeszczota przykręcenie brzeszczota naciąg brzeszczota przy ażurowaniu wręg i przy pracach z dużą ilością dziurek. Czy istnieje możliwość modyfikacji mojej wyrzynarki na wersję DSH/E ? Płynna regulacja to nie problem chyba że w silniku są dwa uzwojenia odpowiadające za prędkość a nie regulator elektroniczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Callab Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 Coś mi to wygląda na spam ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.