attyla Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Do tej pory używałem odbiorników Hitec 5 ,7 i rex 7mpd ponieważ potrzebuje w miare małego i taniego odbiornika kupiłem odbiornik Corona RD820 z podwójna konwersją , przyszło to wczoraj i dziś przy podłączaniu trafiłem na dziwny objaw regulator hextronik który bez problemu działa z wszystkimi odbiornikami jakie używam do tej pory po podłączeniu do odbiornika RD820 pika tak jakby wcale nie dostawał sygnału z odbiornika. Naj dziwniejsze jest to że podłączony do tego samego odbiornika regulator towerpro 25 A z serii Mag8 czyli najprostsze regulatory 3F jakie można sobie wyobrazić działa bez problemu , spotkał sie ktoś może z taka niekompatybilnością pomiędzy regulatorem a odbiornikiem ? Dziś porównałem dwa odbiorniki które przyszły jeden działa na tyle prawidłowo że działa z każdym regulatorem jaki posiadam ten drugi z którym jest problem jest o tyle dziwny że ma odwrotną kolejność kanałów na obudowie. Ale najgorsze jest to że przed pierwszym lotem dziś nie sprawdziłem zasięgu skończyło się na rozbitym skrzydełku i rozwalonym pakiecie 2200 Zrobiłem test zasięgu na dwóch nadajnikach Flash5x i MX16S i wypadł on fatalnie serwa wariują już w odległości 5-7 metrów choć według instrukcji producenta zasięg wynosi do 90 metrów ze złożoną anteną nadajnika zastanawiam się czy przyczyna problemów z zasięgiem nie jest bardzo cienka antena jest zdecydowanie cieńsza niż w odbiornikach hitec Trochę jestem tym wszystkim zdezorientowany odbiorniki wyglądały na całkiem znośne a tu zakup okazuje sie kompletna klapą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Według tych testów http://www.webx.dk/rc/RX-measurements/komplet-listen.htm odbiornik jest całkiem znośny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Jakie kwarce zapodałeś do niego ? Ja miełem podobny efekt wsadzając do Hicka kwarce Graupnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Kwarce są orginalne Corony wiec to raczej nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.