stach34 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam, mam taki problem . Podczas uruchamiania laptoka lenovo y550 ma miejsce na samym początku takie intro , animacja - lenovo + głosna muzyczka. Całość trwa 5-10 s . Gdybym to wyłączył to nie denerwowało by mnie i komp szybciej by się uruchamiał. Wie ktoś jak to wyłączyć , zapewne w biosie ale jak ?
mayo Opublikowano 7 Lutego 2010 Opublikowano 7 Lutego 2010 u mnie w lenovo jest opcja "startup logo" (w biosie oczywiście). Funkcje jej przypisane to enable/disable. Poszukaj czy nie masz też u siebie. U mnie na szczęście żadnej muzyczki nie ma więc nie ma mnie co denerwować
stach34 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 Rozumiem że jest to logo lenovo a nie biosu ?
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 może być w opcji Quick boot lub Silent mode
stach34 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 Dzięki panowie Niestety nikt nie trafił poza tym że w biosie To było : F2-> Configuration -> Boot logo volume -> wybrać głośność 1, 2 lub 0 Pozdrawiam
Ładziak Opublikowano 13 Lutego 2010 Opublikowano 13 Lutego 2010 Jakbyś podał dokładnie całą listę biosu, to by trafili bezbłędnie - a tak bardzo celenie naprowadzili.
stach34 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2010 Rozwiązano jeden problem - powstał jak na złość drugi. (napiszę w tym temacie by nie tworzyć nowego) Otóż : chodzi o zarządzanie kolorami systemu windows 7 . Kalibracja systemu jest niskiej klasy wiec używam programu karty graficznej nvidia. Wszystko ustawiłem - jest ok. Ale gdy wyłącze komputer i włącze nastepny raz ustawienia ekranu ładują się z kalibratora systemu windows. Znalazłem w pomocy windows żeby odznaczyć pole" użyj kalibracji systemu windows" w menu zarządzania kolorami. Zrobiłem tak ale to nic nie dało Dalej mi zmienia ustawienia. Wie ktoś jak zrobić żeby mi nie przestawiało za każdym razem ustawień ??
barman_pl Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Znalazłem w pomocy windows żeby odznaczyć pole" użyj kalibracji systemu windows" w menu zarządzania kolorami. Zrobiłem tak ale to nic nie dało Dalej mi zmienia ustawienia.możliwe że coś masz pokręcone... Ja w windows 7 mam profil kolorów z labu i tylko na nim pracuję ... Właśnie odznaczenie tego pola i zainstalowanie nowego profilu pomogło pozdr.
stach34 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ja zrobiłem tak : Wszedłem w menu zarządzania kolorami > zmień ustawienia domyslne systemu windows > odznaczam pole ,, użyj kalibracji systemu windows ,, > załadowałem moje ustawienia z panelu sterowania nVidia > restart kompa. Nie pomogło. Jak zrobiłeś Ty ? Opisz krok po kroku Już mnie to dobija... nie będę przecież zawsze zmieniać ustawień...
barman_pl Opublikowano 14 Czerwca 2010 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Nie pamiętam dokładnie... W panelu sterowania masz zarządzanie kolorem. Tam dodałem profil i to chyba wszystko . Wiesz - nie potrafię powiedzieć jak jest normalnie na ekranie, ale w tej chwili w photoshopie mam domyślnie ustawiony profil labu i w nim się wszystko otwiera pozdr.
stach34 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Ma ktos jeszcze jakis pomysł ? Bo kalibracja dalej szwankuje
krzylas Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Tutaj możesz pobrać nowszy BIOS dla systemów opartych na architekturze X86. Opis zmian jest w pliku Readme . Tak przy okazji, o ile dobrze pamiętam to wyłączał on także ten charakterystyczny dźwięk po załadowaniu BIOS'u. Sprawdź tylko czy to na pewno twój pod-model Y550 ! Strona ze sterownikami jest tutaj
stach34 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Myslisz że pomoże ? Ten dźwięk wyłączyłem sobie ręcznie. Trzeba spróbować
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.