stach34 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Witam, mam taki problem . Podczas uruchamiania laptoka lenovo y550 ma miejsce na samym początku takie intro , animacja - lenovo + głosna muzyczka. Całość trwa 5-10 s . Gdybym to wyłączył to nie denerwowało by mnie i komp szybciej by się uruchamiał. Wie ktoś jak to wyłączyć , zapewne w biosie ale jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 u mnie w lenovo jest opcja "startup logo" (w biosie oczywiście). Funkcje jej przypisane to enable/disable. Poszukaj czy nie masz też u siebie. U mnie na szczęście żadnej muzyczki nie ma więc nie ma mnie co denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Rozumiem że jest to logo lenovo a nie biosu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 może być w opcji Quick boot lub Silent mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Dzięki panowie Niestety nikt nie trafił poza tym że w biosie To było : F2-> Configuration -> Boot logo volume -> wybrać głośność 1, 2 lub 0 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Jakbyś podał dokładnie całą listę biosu, to by trafili bezbłędnie - a tak bardzo celenie naprowadzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Rozwiązano jeden problem - powstał jak na złość drugi. (napiszę w tym temacie by nie tworzyć nowego) Otóż : chodzi o zarządzanie kolorami systemu windows 7 . Kalibracja systemu jest niskiej klasy wiec używam programu karty graficznej nvidia. Wszystko ustawiłem - jest ok. Ale gdy wyłącze komputer i włącze nastepny raz ustawienia ekranu ładują się z kalibratora systemu windows. Znalazłem w pomocy windows żeby odznaczyć pole" użyj kalibracji systemu windows" w menu zarządzania kolorami. Zrobiłem tak ale to nic nie dało Dalej mi zmienia ustawienia. Wie ktoś jak zrobić żeby mi nie przestawiało za każdym razem ustawień ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman_pl Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Znalazłem w pomocy windows żeby odznaczyć pole" użyj kalibracji systemu windows" w menu zarządzania kolorami. Zrobiłem tak ale to nic nie dało Dalej mi zmienia ustawienia.możliwe że coś masz pokręcone... Ja w windows 7 mam profil kolorów z labu i tylko na nim pracuję ... Właśnie odznaczenie tego pola i zainstalowanie nowego profilu pomogło pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ja zrobiłem tak : Wszedłem w menu zarządzania kolorami > zmień ustawienia domyslne systemu windows > odznaczam pole ,, użyj kalibracji systemu windows ,, > załadowałem moje ustawienia z panelu sterowania nVidia > restart kompa. Nie pomogło. Jak zrobiłeś Ty ? Opisz krok po kroku Już mnie to dobija... nie będę przecież zawsze zmieniać ustawień... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barman_pl Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Nie pamiętam dokładnie... W panelu sterowania masz zarządzanie kolorem. Tam dodałem profil i to chyba wszystko . Wiesz - nie potrafię powiedzieć jak jest normalnie na ekranie, ale w tej chwili w photoshopie mam domyślnie ustawiony profil labu i w nim się wszystko otwiera pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Ma ktos jeszcze jakis pomysł ? Bo kalibracja dalej szwankuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzylas Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Tutaj możesz pobrać nowszy BIOS dla systemów opartych na architekturze X86. Opis zmian jest w pliku Readme . Tak przy okazji, o ile dobrze pamiętam to wyłączał on także ten charakterystyczny dźwięk po załadowaniu BIOS'u. Sprawdź tylko czy to na pewno twój pod-model Y550 ! Strona ze sterownikami jest tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Myslisz że pomoże ? Ten dźwięk wyłączyłem sobie ręcznie. Trzeba spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.