Bart_007 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Mam prośbę do posiadaczy Minimaga - ponieważ kupiłem go bez podwozia, prosiłbym o podanie wymiarów drucianego pałąka, na którym mocowane są koła (długości, kąty). Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romsonic Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Spróbuję opisać podwozie Minimaga.1.Grubość drutu 2mm. 2.Długość odcinka między kadłubem,a zagięciem przy kole:105mm. 3.Długość odcinka na którym jest kółko:30mm. 4.Pod kadłubem jest zagięcie w kształcie litery ,,U" celem mocowania do uchwytu-wzmocnienia plastikowego.Zajmuje to 40mm prostopadle do osi kadłuba.Teraz kąty.Drut od kadłuba jest zagięty pod kątem 120-130 stopni [licząc od osi poprzecznej,pooziomej],a końcówka przy kole oczywiście poziomo,choć można nieco dać do wewnątrz .Pozdrawiam.Roman .Fan minimaga i innego planktonu latającego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart_007 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Dzięki - o to chodziło. Może oprócz kół dołożę mu na zimę płozy. Fajnie wiedzieć, że jesteś fanem minimaga - może Cię jeszcze zagadnę o kilka spraw. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Fajnie wiedzieć, że jesteś fanem minimaga Znajdzie się tu jeszcze paru takich :wink: Ja sam bardzo lubię, ten model (choć paradoksalnie go sprzedałem xD ) P.S romsonic, chyba zasłużył na "pomógł" ?? Jak już jest, to używajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikx Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 HIHI Mój minimag też się dzielnie trzyma po kilku kraksach i z nowym silnikiem 8) Pozdrawiam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.