JMRacing Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam Wybrałem model zoom 4u na pierwszy ogień, ze względu na niską cenę jak i oczywiście materiał, który jest wytrzymały. Do napędzenia modelu wybrałem: Silnik Regulator oraz Pakiecik Do budowy potrzebny tylko nożyk i klej CA. Miałem tylko taki do opon on samochodzików, ale w sumie dobrze, bo jest elastyczny tylko przy klejeniu niektórych elementów trzeba odmówić dwie zdrowaśki i trzyma. Przygotowany stół do pracy Wklejony pręt w kadłub, co prawda chciałem w pierwszej wersji wklejać płaskownik węglowy, ale sobie pomyślałem, że jak na pierwszy raz pręcik alu musi wystarczyć. Wklejone zawiasy ogonowe Przygotowany ogonek Dalszy ciąg prac będę opisywał na bieżąco, zobaczymy co wyjdzie. Czekamy na napędy.
Barlu Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Jako pierwszy model do 3D ? Czy jako pierwszy model w ogóle? :roll: trzeba odmówić dwie zdrowaśki i trzyma.Żeby nie puścił, co się zdarza przy "złych CA" :twisted:
jakuban Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Model do 3D się nie nadaje, miałem go i jest fajny do "polatania", jest raczej szybki i nie wiem czy jako pierwszy model to najlepszy wybór, ale ostatecznie faktycznie jest tani a materiał wybacza błędy. Co do napędu, to tylko silnik jest ok, reszta według mnie za ciężka i to zdecydowanie. U mnie latał na pakiecie 2S 600mah i ryglu 12A, waga koło 190g, unlimited pionowo do góry... Życzę powodzenia, miło wspominam ten model
baxter12 Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 ryglu Regulatorze - ew. reglu, jeżeli już musisz. Rygiel to w komórce lub wychodku. Baxter
jakuban Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Rygiel to w komórce lub wychodku. Ja mam rygle we wszystkich swoich modelach:) taki slang, czy jak to tam nazwać...
JMRacing Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 W sumie nie licząc niezliczonych lam i jednego mustanga parkzone, którym latałem 3 minuty, to mój pierwszy model. Co do wyboru napędu, to pakiet jest 11,1V więc trochę więcej mocy będzie. Poza tym jest to model do polatania sobie, przecież jako początkujący nie mam zamiaru 3d uprawiać. Wszystko da się na radiu ustawić żeby model nie był "szalony". Kolejna porcja fotek Zamontowałem 3 serwa blue bird - ogonek BMS-371, lotki BMS-373BB Postanowiłem przerzucić serwo lotek na górę, z tego względu, ze podwozie jest badziewne, poza tym wyrwał bym je prawdopodobnie natychmiast, więc nie będą go w ogóle uzywał. I żeby chronić cięgna dałem je na górę. Pozostałą dziurę zakleiłem wycinkiem powstałym po nowym miejscu serwa.
Kwasiu Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Pomyśl nad zmianą pakietu, im zrobisz cięższy model tym szybciej i gorzej będzie latał lepiej kupić 2 mniejsze pakiety niż 1 cegłę.
jakuban Opublikowano 8 Lutego 2010 Opublikowano 8 Lutego 2010 Pomyśl nad zmianą pakietu, im zrobisz cięższy model tym szybciej i gorzej będzie latał lepiej kupić 2 mniejsze pakiety niż 1 cegłę. Popieram.
JMRacing Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Opublikowano 8 Lutego 2010 Dzięki za sugestie, przećwiczę najpierw w takim razie pakiet z lamy 2s 800mAh i zobaczymy co będzie. Ale póki co cierpliwie czekam na napęd oraz radio.
JMRacing Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 No i dotarł napęd, rzeczywiście pakiet jest tak wielki, że nawet nie ma się gdzie zmieścić. Na allegro na pewno się zmieści. Napęd już zamontowany.
Gość Kuba.K Opublikowano 25 Lutego 2010 Opublikowano 25 Lutego 2010 Czy czasem nie za głęboko zamontowałeś silnik?? Jak założysz śmigło to ci trochę utnie przodu
JMRacing Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Opublikowano 25 Lutego 2010 Miejsce na silnik było już przewidziane, jak założę śmigło to odetnę zbędny styropian.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.