instruktor Opublikowano 12 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 W jednym z postów pojawiła się krytyka Extry-modelu z pudła.Moi koledzy (Dwa Pawełki I Boguniu zrobili sobie podobne modele.A ponieważ nie lubią modeli z pudeł ,Paweł zatrudnił swój laser i efektem tego są trzy Extry ale o 20 cm wiekszej rozpiętości niż ta z pudła ,Każda z innym silnikiem 4-takt OS ; 4-takt ASP i 2-takt ST wszystkie 15 ccm. Masa tych modeli od 3 do 3.3 kg do lotu.Wieczorkiem pogadaliśmy sobie na temat "budowlany".Nie powtórzę tego, co myślą o autorze słów" Extra to cegła", Muszę zaznaczyć że ja jeszcze Extry nie popełniłem i nią nie latałem A oto te modele http://img168.imageshack.us/img168/2634/extraij9.jpg http://img261.imageshack.us/img261/4784/extra1kz7.jpg http://img261.imageshack.us/img261/8884/extra2ne0.jpg http://img183.imageshack.us/img183/8327/extra4rq0.jpg http://img183.imageshack.us/img183/525/extra3ko2.jpg http://img183.imageshack.us/img183/3285/extra5vl0.jpg Może nie najlepsza jakośc tych fotek ale jak zwykle tylko komórkę zawsze noszę przy sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Czy plany tej extry są osiągalne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 Adres Pawełka wrzucę Ci na priw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jeszcze nic nie mam Wyjaśnię może czemu proszę o te plany... Sam latam Extrą gotowcem, która waży 3.3 kg przy rozpiętości 1.43, obciążenie płata 107 g/dm2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Konopka Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Mam Extrę z zestawu bodajże JR Models, rozpiętość ok 180cm z silnikiem OS .91FX. Latam nią od jesieni zeszłego roku. Wiele rzeczy da się o tym modelu powiedzieć, ale na pewno nie jest to cegła. W porównaniu do Messerschmitta którym latam równolegle ta Extra lata jak FunFly. Naprawdę prowadzenie tego samolotu to czysta przyjemność, Robiłem próby przeciągnięcia i prawde mówiąc, nie udało mi sie w jakiś spektakularny sposób doprowadzić do zwalenia się na skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ta Extra z rękami Pawła w niedzielę "przyglebiła",podobno Boguniu miał jakieś zakłcenia.Oczywiście do naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ten się nie rozbija kto nie lata... Szczepanie... nie chcę się narzucać, ale wciąż moja skrzynka PW jest pusta. Może nie możesz udostępnić kontaktu w sprawie planów ? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Wysyłałem już dwa razy na PW Mam nadzieje ze Paweł nie bedzie miał mi tego za złe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Ten się nie rozbija kto nie lata... To prawda ale... podobno Boguniu miał jakieś zakłcenia tak się tłumaczą wszyscy, aby tylko nie przyznać się że samemu zawinił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 No "Motylku " ja nie chciałem tego głośno powiedzieć ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Szczepan tak wywnioskowałem z twojej wypowiedzi. Jako że jeden mi rozbił model i tak samo się tłumaczył to to znam, z drugiej strony skoro w Kaliszu oprócz Piotrak nikt mnei nie trawi to musiałem to napisać, co by była pełna jasność i szczerość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gfilipek Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Wysyłałem już dwa razy na PW Wybacz, nadal nic nie mam - dziwne :?: Dziękuje za emaila. Zaraz do Pawła naskrobię. Przeedytuj posta może i skasuj adres, będzie bezpieczniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Marcin ,muszę Ci zaprzeczyć "w Kaliszu oprócz Piotrak nikt mnei nie trawi " A Tomek jest pedantem który najpierw musi wszystko wiedzieć ,pokonsultować i poradzić się i podejmuje decyzję .Zresztą razem latamy!! Rozumiem że taki był podtext Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 instruktor, teraz nie skumałem albo ja jestem głupi albo śpiący Piotrek tez meni nei trawi?? a jej jaka szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Marcin chyba jednak byłeś bardzo śpiący Nie ma problemu "trawienia Motyla" przecież jesteś O.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Nie ma problemu "trawienia Motyla" przecież jesteś O.K Nie powtórzę tego, co myślą o autorze słów" Extra to cegła", To jak to w końcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 za ten jeden raz nikt Cię od razu nie potępia. A Extry w/w "chłopców"naprawdę dobrze lataja.Paweł zaczyna mnie też na nią namawiać, a ma duże zdolności persfazyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 No EXTRA która została nazwana ceglą to była ta z CMPro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 No jest consensus ,Ja osobiście jak narazie 0 modeli z pudła, wolę z Pawłowego lasera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 instruktor, czy paweł nie miał nicka LASER na forum Alexa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.