Miałczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 witam mam pytanie posiadam KATANA MINI z silnikiem spalinowym wyposażenie -silnik 3,5cm -4 serwa -odbiornik -nadajnik -baterie (jeszcze nie wiem jaką) czy jest jeszcze coś potrzebne do tego żeby nim latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Może tak, może nie. Zrób fotę tego co masz i wrzuć na forum, zobaczymy. Nic nie piszesz o akcesoriach startowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 akcesoria startowe to znaczy a zdjęcie mogę wstawić dopiero jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba12 Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 akcesoria startowe to np. klips do świecy, rozrusznik(chyba, że palcem odpalasz) no i najważniejsze PALIWO 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 a no właśnie klips do świecy jeszcze nie mam bo nie wiem jaki jaki polecasz a odpalać go na razie będę ręcznie no i paliwo mam 5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 To jest Twój pierwszy model? Klips np. taki: http://modelarski.com/produkt-Klips_z_akumulatorem_i_wska%C5%BAnikiem,1827.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 tak to jest mój pierwszy model a taka grzałka może być Grzałka do Nitro /Starter - 1,2 V 1800mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 czy jest jeszcze coś potrzebne do tego żeby nim latac Tak, doświadczenie w lataniu. :mrgreen: To nie model dla początkujących. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 wiem że to nie jest model dla początkujących dostałem go więc można się rozbijać jestem na etapie budowy spitfire ale zanim zacznę latać to muszę się nauczyć latać :mrgreen: dlatego pytam się czy jest coś jeszcze potrzebne do latania chodzi mi o sprzęt :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szirokez Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Jeśli zaczynasz przygodę z modelami RC polecam jakiś symulator na PC, ja latam na Aerofly Profesional de Lux bardzo realistyczny symulator, bardzo mi pomógł wyrobić prawidłowe nawyki w sterowaniu. Pytasz o baterię ale nie piszesz dokładnie do czego, czy do żarki czy zasilania odbiornika,jeśli to drugie to zaopatrz się w standardowy pakiet akumulatorków 4,8V w zupełności powinien wystarczyć. dostałem go więc można się rozbijać Mi by było szkoda wolałbym poćwiczyć na sucho być może rozbicie modelu nie będzie konieczne? Aha o śmigle nie trzeba Ci przypominać bo nie pisałes nic o nim? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Grzałka do Nitro czy do żarki Ja już się w tych nowomowach przestaję wyznawać :oops: Co który na forum wpadnie, to swoje nazewnictwo wprowadza... O nieszczęsnej "apce-srapce" to już nawet wspominać chyba nie warto :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 witam mam pytanko mam odbiornik E sky FM-35MHz 6 kanałowy i żeby go podłączyć pod zasilanie to potrzebuje jakieś przejsciówki z baterii do odbiornika czy jak to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 W odbiornik wpinasz wtyczkę od regulatora pod kanał 3 a do regulatorka paket Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 a jaki regulator kupić najlepiej (to jest pod silnik spalinowy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Bubi nie przeczytałeś że chodzi o silnik spalinowy. Miałeczek nie potrzeba Ci regulatora. Napisz jaki masz pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 mam 7.2V ale nie wiem czy nie będzie za mocny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 a jaki regulator kupić najlepiej (to jest pod silnik spalinowy) to potrzebujesz pakietu 4 ogniw NiMh lub NiCd i nic więcej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miałczek Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 może ktos ma jakis link zy pakietami jakie mi są potrzebne z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 wpiszesz w googlach pakiet odbiornika masz ale tu masz konkret http://www.nastik.pl/zasilanie-pakiety-c-51_90.html potrzebujesz pakiet 4,8V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 1- zapomnij o nauce latania Katana mini 2- zbyt mocny motorek 3- Wymień model na jakiegoś trenerka i lataj nim w tym sezonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.