Skocz do zawartości

Osprzęt do modelu

Miałczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanie posiadam KATANA MINI z silnikiem spalinowym

wyposażenie

-silnik 3,5cm

-4 serwa

-odbiornik

-nadajnik

-baterie (jeszcze nie wiem jaką)

czy jest jeszcze coś potrzebne do tego żeby nim latac

Gość Anonymous
Opublikowano

Może tak, może nie. Zrób fotę tego co masz i wrzuć na forum, zobaczymy. Nic nie piszesz o akcesoriach startowych.

Opublikowano

a no właśnie klips do świecy jeszcze nie mam bo nie wiem jaki jaki polecasz a odpalać go na razie będę ręcznie no i paliwo mam 5%

Opublikowano

wiem że to nie jest model dla początkujących dostałem go więc można się rozbijać jestem na etapie budowy spitfire ale zanim zacznę latać to muszę się nauczyć latać :mrgreen: dlatego pytam się czy jest coś jeszcze potrzebne do latania chodzi mi o sprzęt :roll:

Opublikowano

Jeśli zaczynasz przygodę z modelami RC polecam jakiś symulator na PC, ja latam na Aerofly Profesional de Lux bardzo realistyczny symulator, bardzo mi pomógł wyrobić prawidłowe nawyki w sterowaniu.

Pytasz o baterię ale nie piszesz dokładnie do czego, czy do żarki czy zasilania odbiornika,jeśli to drugie to zaopatrz się w standardowy pakiet akumulatorków 4,8V w zupełności powinien wystarczyć.

dostałem go więc można się rozbijać

Mi by było szkoda wolałbym poćwiczyć na sucho być może rozbicie modelu nie będzie konieczne?

Aha o śmigle nie trzeba Ci przypominać bo nie pisałes nic o nim? ;D

Opublikowano

Grzałka do Nitro

czy do żarki

Ja już się w tych nowomowach przestaję wyznawać :oops:

Co który na forum wpadnie, to swoje nazewnictwo wprowadza...

O nieszczęsnej "apce-srapce" to już nawet wspominać chyba nie warto :evil:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam mam pytanko mam odbiornik E sky FM-35MHz 6 kanałowy i żeby go podłączyć pod zasilanie to potrzebuje jakieś przejsciówki z baterii do odbiornika czy jak to jest??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.