Skocz do zawartości

Padła lutownica

ppompka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam właśnie taki problem jak w temacie. Dzisiaj gdy podłączyłem lutownice oporową topexu 100W do gniazdka odczekałem chwilkę czasu i..... wsadzam lekko w kalafonię a tu nic zimny grot, no to ja ostrożnie reka nad lutownicę żeby nie dotknąć , a tu zimne :shock: wyciągnąłem posprawdzałem miernikiem i okazało się że między 2 końcówkami wychodzącymi z grzałki nie słychać pisku z miernika (znaczy że nie ma połączenia). Jak myslicie czy można to jakoś naprawić czy trzeba gdzieś szukać grzałki. I czy jest gdzieś w sklepie internetowym (także allegro) grzałka 100W bo ja znalazłem tylko 48W.

Opublikowano

Do taniego chińskiego badziewia grzałki raczej nie dostaniesz. Takich lutownic mam całe pudło-wszystkie spalone. Przyzwoite w nich są tylko przewody zasilające.

Opublikowano

Z tanimi lutownicami jest jak z opalarkami. Kilka lat temu kupiłem lutownicę za 15zł( w sklepie "wszystko po 5zł" :mrgreen: ) i działa do dziś a inne tego typu potrafiły się palić po kilku użyciach.Zależy jak się uda

Opublikowano
tom000, i tu masz racje. :) Ja tą z linka kupiłem 2 lata temu, i działa do dziś. Kiedyś mój tata kupił taką za bodajże 60 zł i spaliła się po tygodniu. :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.