ppompka Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Mam właśnie taki problem jak w temacie. Dzisiaj gdy podłączyłem lutownice oporową topexu 100W do gniazdka odczekałem chwilkę czasu i..... wsadzam lekko w kalafonię a tu nic zimny grot, no to ja ostrożnie reka nad lutownicę żeby nie dotknąć , a tu zimne :shock: wyciągnąłem posprawdzałem miernikiem i okazało się że między 2 końcówkami wychodzącymi z grzałki nie słychać pisku z miernika (znaczy że nie ma połączenia). Jak myslicie czy można to jakoś naprawić czy trzeba gdzieś szukać grzałki. I czy jest gdzieś w sklepie internetowym (także allegro) grzałka 100W bo ja znalazłem tylko 48W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zakup nowej wchodzi w grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Lidl ma oferte w calej europie jednakowa ,sprawdz u siebie bo akurat sa lutownice kolbowe w cenie 6 funtow , a jak kiedys sprawdzalem to ceny w Polsce i Angli Lidl ma porownywalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_K Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Grzalka musi byc dokladnie do tego typu. Kazda firma robi swoje i kazda jest inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Do taniego chińskiego badziewia grzałki raczej nie dostaniesz. Takich lutownic mam całe pudło-wszystkie spalone. Przyzwoite w nich są tylko przewody zasilające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Aha. Ta grzałka to jest tylko kilka warstw drutu odzzielonymi taką kruszącą sie folią http://allegro.pl/item921252980_grzalka_do_stacji_lutowniczych_zd_98_3ge.html o taka. A mam jeszcze pytanie do mocy gdybym kupywal jeszcze raz to czy moc ma znaczenie jaka temperature osiągnie grot czy jak szybko sie zagrzeje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 A mam jeszcze pytanie do mocy gdybym kupywal jeszcze raz to czy moc ma znaczenie jaka temperature osiągnie grot czy jak szybko sie zagrzeje ?? Na oba te parametry.Polecam tą : http://sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=46042 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Locke, A masz tą lutownice ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Mam, i się bdb sprawuje. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Z tanimi lutownicami jest jak z opalarkami. Kilka lat temu kupiłem lutownicę za 15zł( w sklepie "wszystko po 5zł" :mrgreen: ) i działa do dziś a inne tego typu potrafiły się palić po kilku użyciach.Zależy jak się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locke Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 tom000, i tu masz racje. Ja tą z linka kupiłem 2 lata temu, i działa do dziś. Kiedyś mój tata kupił taką za bodajże 60 zł i spaliła się po tygodniu. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.