Bartek Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgodnie z planem dziś już są wycięte lotki i wklejone na zawiasy z nylonowej tkaniny. Wygląda to tak: Niestety ciężko się pracuje z nylonem i zawiasy nie wyszły tak estetycznie, jak bym chciał. Lecz na to pójdzie folia jako jeden arkusz na skrzydło i lotki na każdą stronę skrzydła - będzie ona stanowiła jakby dodatkowy zawias i zamaskuje moje niedoróbki :oops: Zostało jeszcze tylko pokrycie dolnej centralnej części skrzydła balsą, wklejenie kołków ustalających skrzydła, dźwigni do sterów na lotki, okleić i oblot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ż. Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 A ja oklejam tak: zaczynam od kesonu. hmm, ja też zaczynam od kesonu tylko chodzi mi tu o ten konkretny przypadek, i tylko dolną część płata gdzie kesonu nie ma. nie wyszły tak estetycznie, jak bym chciał. nie ma czym się przejmować folia potrafi dużo zakryć , poza tym najważniejsze żeby płynnie chodziły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Prace posuwają się do przodu. Poniżej zdjęcia podczas oklejania skrzydła. Oczywiście serwo założyłem tylko do zdjęcia, żeby pokazać sposób mocowania. Całość wraz z aku waży teraz ok. 1220g. Gotowy do lotu nie powinien już przekroczyć 1250g. Gdy zmienię aku na mniejsze powinien ważyć mniej o conajmniej 100 - 150 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 No i model skończony :-) Oto jak się prezentuje: A tu widok spodu skrzydła - widać lotkę i jej popychacz: Dziś odbył się także jego oblot. Model jest stateczny, lata umiarkowanie szybko i dziś nawet łapał rzadko występujące kominy termiczne. Wykonałem nim dziś kilkanaście lotów (na jednym pakiecie bez ładowania) i chyba od dziś będzie to mój ulubiony model ;-) Oto film z jednego z tych lotów (21,2MB). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Czyli lotki na pół długości skrzydła, zaczynające się od końca płata. Lotki na pół długości połówki skrzydła :-) Czyli widze pelna zgoda :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Fajny, ale jak rozróżnisz górę od dołu? Przydałoby sie jakieś zróżnicowanie, np. czarne pasy, żółte lub białe końcówki płatów itp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 to z odroznieniem modelu to istotna kwestia a tak po za tym to ile Cie kosztował ten model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Fajny, ale jak rozróżnisz górę od dołu? Przydałoby sie jakieś zróżnicowanie, np. czarne pasy, żółte lub białe końcówki płatów itp. Te czerwone skrzydła całkiem dobrze spełniają swoją funkcję w aspekcie widoczności i czerwony kolor to był dobry wybór. Na razie nie mam problemów z odróżnieniem pozycji modelu: ciemny czerwony - spód; jasny czerwony - góra (oczywiście to tylko cienie, ale wystarczą). a tak po za tym to ile Cie kosztował ten model?? W sumie wycenę wszystkich elementów RC można znaleźć w Internecie. Sam już takich rzeczy nie liczę. Natomiast sam zestaw kosztował mnie niecałe 200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.