ppompka Opublikowano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Dawno nie psałem więc juz nowy post. Czt do tej ładowarki może byc zasilacz który ma prad większy niz 1200mA bo moge kupic u mnie zasilacz 12V 2A. Albo czy moge zasilac tą ładowarke z aku od samochodu 45 Ah ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Mozesz zasilic zasilaczem aby mial 12V,ja zasilam 24A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 Dawno nie psałem więc juz nowy post. Czt do tej ładowarki może byc zasilacz który ma prad większy niz 1200mA bo moge kupic u mnie zasilacz 12V 2A. Albo czy moge zasilac tą ładowarke z aku od samochodu 45 Ah ?Możesz bezpośrednio z akumulatora. Tylko pilnuj zgodności podłączenia: plus do plusa itd.Mnie raz się udało odwrotnie, wystarczyła sekunda (Esky) i po ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertFab Opublikowano 27 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Witam. Napiszę Ci parę słów prawdy o ładowarce Esky. Max prąd ładowania pakietu wynosi 550mAh. Testowałem na pakietach Turnigy 1300mAh 2S, 1800mAh 3S }(mam 2szt) , 2200mAh 2S. I na każdym w każdym stopniu ładowania było 550mAh. A w pakietach 1800mAh 3S prąd chwiał się w przedziale 462mAh do 544mAh. Każdy pakiet był rozładowany przed testem. PS: Właśnie paczka z Chin została wysłana kilka dni temu. Teraz zobaczymy jak będzie działał Accucell 6. Pozdrawiam Hubert. edit/// Co do prądu zasilania ładowarki to najlepiej ponad 1A, 1,5A. Można zasilać ją zasilaczem 12V o wydajności nawet 1GA lub więcej :wink: , to nie gra roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.