DarekRG Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Dobra, Ty już wiesz więc teraz ja dopytam. Czy elementy balsowe trzeba lakierować, czy wystarczy je odkurzyć, np odkurzaczem, żeby filia się od kurzu nie odklejała?Przed nałożeniem folii powierzchnia powinna być gładka, nie zapylona i odtłuszczona. Edit: Chyba wszyscy w tym samym monecie pisali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Sławekmod czy to "kiedyś" mogło by być np. w przyszłym tygodniu? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wotoma Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 a lepiej trzyma na drewnie, czy na lakierze?spróbuj Balsalocku, malujesz na półsucho, szczególnie wrazliwe krawędzie końcówki stateczników, pocztek kadłuba etc. nie należy malować całej powierzchni ani zbyt grubo i pozwolic na powstanie zacieków, po pomalowani Balsalockiem trzeba poczekać aż wyschnie, powierzchnia musi byc gładka bez grudek, powstanie taki gumowaty film na powierzchni. Folia szybciej sie rozedrze niż sie odkleji od powierzchni pomalowanej balslockiem. Może pod koniec marca uda mi się zacznąć oklejać Pirata, to postaram się wrzucic pare fotek.EDIT: znalazłem jest w kraju w jednym ze sklepów, kosztuje niecałe 17 zł, ilość w opakowaniu pozwoli na pomoc przy pokryciu kilku modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 1 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2010 Dołącze się do tematu z pytaniem o pokrywanie folią depronu. Ponieważ buduję piperka zastanawiam sie jaka folia najlepiej pokryje to zielone paskudztwo ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.