suchy668 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Dorobie bom do foka , ale bez bomu też fajnie płynie pod wiatr . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 WITAM Masz tu dobrą stronę http://www.theamya.org/boats/us1m/pdf/us1mconst.pdf pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam Mógłbym prosić o bliższe zdjęcia mocowania szotów z bomem, oraz jak wychodzą szoty z pod pokładu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 http://img691.imageshack.us/gal.php?g=img6944ej.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dzięki wielkie. Mam nadziej, że wkrótce uda mi się zaprezentować własne wypociny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamt90 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Skąd masz te mocowania do linek, gdzie można takie kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Mocowanie w kadłubie to są zwykłe wkręty zakończone oczkiem (w każdym sklepie typu catorama , leroy merlin takie kupisz) , a na końcach linek są agrafki z krętlikami (w każdym wedkarskim po 2-5zł za paczke chyba 10 sztuk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jade do chorwacji , i zamierzam wziąść ten model , czy w zetknięciu ze słoną wodą może sie coś stać ? Pomalowane zwykłym lakierem za 12zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MEBIUS_2006 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Raczej nic wystarczy że opłukasz pod prysznicem na plaży i powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Jedyne o co możesz się martwić to elementy wykonane z matalu, zaopatrz sie w olej silikonowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Dzisiaj sobie popływałem , i nawet był aparat :shock: Ostatnie poprawki przed wypłynięciem I wio ... http://www.vimeo.com/13804193 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Dlaczego nadal bez bomu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Bom jest , tylko biały 2x2mm , jak sie przyjrzysz to dół foka jest sztywny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 A więc nadal masz źle ustawione żagle. Przyjrzyj się na zdjęcie mojego modelu - tam jest jedno serwo żagli i żagle w pozycji wybranej muszą wyglądać mniej wiecej tak jak u mnie. Porostu odpuść troche bom foka, ew. zmień miejsce zaczepienia go na głównym szocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Akurat tam miałem małe problemy z nadajnikiem (trymer mi się zepsuł , i miałem na max poluzowane.) W domu pogrzebałem i na max wybrane jest tak : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 To już w półwiatr wchodzi ... Luz na bomie grota musisz mieć minimalny - rzędu 5mm różnicy lewy/prawy hals, bom foka co najmniej w połowie drogi między masztem a wantą. Wtedy puszcza się taki model pod wiatr i patrzy - ostrzy albo nie ostrzy i kombinuje co by tu podciągnąć. Pamiętaj o trymie steru najpierw. No i całe ustawienie masztu - lewo, prawo, przód, tył, wygięcie, lik przedni i tylni foka i grota, obciągacz bomu, luz na bomie foka itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Mogł byś mi narysować schemat w jaki sposób idą Ci linki począwszy na serwie a kończący na bomach ? U mnie luz na grocie jest chyba z 3-4cm , i nie wiem jak zmniejszyć to . Napisz na gg: 13650429 ,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Zrobiłem filmik wrzucę go na YT i dołożę opis. Niestety na razie tylko na podstawie większego modelu na windzie bo Jif stoi na modelarni. Ale z tego co widzę to masz źle wypuszczone szoty - szot główny powinien iść aż do dziobu, przez kółko i dopiero do gumy. Potem w zależności od ułożenia przelotek i balkonu grota [którego jak widzę nie masz] na kawałku szota za kółkiem umieszczasz oba szoty [foka i grota] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy668 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 To jest mój pierwszy model jachtu , i nie wiedziałem jak zrobić większość rzeczy Dlatego liczę na pomoc w jachcie Palace 80 żebym tych błędów nie powtórzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.